ad2016

Altijd tof als mensen zo sportief zijn van zich te laten horen als ze slagen met duiven die ze bij je haalden. Eerder kon men lezen over Falco E (verleden week nog 3, 5, 10 NPO, waaronder 2 uitzelfde nest uit zoon 006).  Eugene St en vader Louis worden ook elk jaar sterker met dit jaar 1e en 4e Asduif fond, beide nazaten Super Leo via Tony H. Wonnen eerder al een NPO met een jong uit een bonduif van hier. Johan de L woont in de regio Brugge. Kocht eerder ook een bon, die zoals gewoonlijk erg duur ging (meer dan 3.000 euro voor de club in B N) .  Ik voelde me verplicht hem van het beste te geven en later haalde hij nog wat laatjes. Hij heeft die verleden jaar laten uitgroeien, dit jaar van gekweekt en de jongen doen het formidabel. Gisteren met name 4, 5, 7, 8, 9, 14, 15, 17 enz met 18 op 20 tegen 744 duiven. 
Ook gisteren won Kas M uit het hoge noorden 2 en 3 tegen liefst 13.320 duiven. De duif die de 2e won komt uit een duif van mij, de 3e prijswinnaar is zelfs een zuivere. 
Uit de hier gehaalde '401' kweekte Sibble B, ook uit het hogen noorden, een jonge duif 2021 die op twee weken tijd een 2e won tegen 5.658 d en een 5e tegen 14.056 d.
Jozeph van P Belgie kweekte er uit mijn duiven een die 7 eerste won op vitesse. 
Sten Jensen haalt er alle jaren, heel in het laat, de man speelt heel de regio aan flarden.
Kweekstation De Scheemaecker kocht voor hun 'Elite Afdeling' jongen bij de beste liefhebbers van Belgie. Ook bij mij en in Duifke Lacht kan men maandelijks zien hoe die daar presteren. Ook op de kleine fond. Omdat ze zo excelleren is weer een bestelling geplaatst. n. Tof voor hen en voor mij. Remco Kok is lyrisch over de nakweek van mijn 547 en zo kan ik echt nog wel even doorgaan. De voorbeelden van de talrijke NATIONALE ASDUIVEN rechststreeks gekweekt uit mijn duiven zullen sommigen bekend zijn. Denk dat het niet meer dan menselijk is dat je trots bent als sportgenoten zo met je soort presteren. 
EN NOG DIT
Vanaf eind augustus gaan er nog amper duiven verloren. In Sint Job worden nu jongen geleerd die nog piepen en die komen thuis. Op HaFo hoorde ik trouwens nergens van verliezen, bij de betere spelers wel massale aankomsten. In Afdeling 10 was het wat anders. Daar zaten de jongen op bijna 500 km. Best om te doen al dacht die WOWD daar anders over, maar met tegenwind en dan pas los om 9.45 u? Maar misschien kon het niet eerder.

Voor Nationaal La Souterraine (Belgie) gingen ze er om 8.00 u uit. Dat was voor de grotere afstanden zo'n 640 km en uiteraard een zware dobber voor jonge duiven met tegenwind. Toch verbazingwekkend hoe vlot ze bij sommigen kwamen. Van verliezen is amper sprake. Maar zulke dingen ontgaan kennelijk de WOWD die vond (vindt?) dat verder dan 400 km spelen met jongen onverantwoord is.
Brabant 2000
In Brabant 2000 zijn meerdere liefhebbers door grote verliezen verleden week nog depri.
Ze verwijten SOMMIGE bestuurders het advies van de IWB te hebben genegeerd en met die ZO wind NIET naar het zuidoosten te zijn uitgeweken zoals andere afdelingen. Het heeft totaal onnodig veel duiven gekost en ze vragen zich af of je beslissingen om te lossen wel over kunt laten aan mensen die zelf niet met duiven spelen. Die mensen hebben immers niet die 'dodelijke' ervaringen met ZO wind en denken dat goed weer voor mensen ook goed weer voor duiven is. Dat is helaas niet zo weten liefhebber die al jaren WEL met duiven spelen.

Het is nu zondagavond. In Oost Brabant is het wachten tot morgen. De vitessevluchten in Belgie verliepen vrij normaal. Het was vandaag dan ook geen aangenaam weer voor mensen, wel voor duiven. In Nederland is men veel te flauw met lossen wat op langere termijn zal leiden tot slechtere duiven dan in omringende landen. Want daarmee komen we we weer bij HET sleutelwoord in duivensport: SELECTIE.