ad2016

In Afdeling 9 was het in sommige clubs afgelopen zaterdag weer raak. Zondag om 11.00 u kon men nog prijs winnen met de op zaterdag geloste jongen. Vreemd genoeg verliep het concours in Almelo veel beter. Die waren wel een kwartier eerder los. Zo iets geloof je toch niet. Ook in Belgie bijna overal kommer en nog meer kwel.

Zelf heb ik het idee dat er (weers)omstandigheden zijn dat duiven niet graag vliegen. Enkele jaren terug loste E H in Baarle zijn jongen. Voor hem een afstand van amper 10 km. Ze leken de mand niet uit te willen en ook niet naar het thuishok. Zowat iedereen in Baarle kreeg jongen van hem binnen. Jongen dus die soms op amper 1 km ver gelost waren.

v d B lapte een tijdje terug zijn jongen op ongeveer 20 km van huis. Hij heeft er tientallen terug kunnen halen amper 5 of 10 km van de plaats waar hij ze lapte. Dergelijke voorbeelden ken ik meerdere. Van (jonge) duiven die binnen liepen amper enkele km van de plaats waar ze vrij gelaten waren. Geen zin om te vliegen of angst? De hamvraag is vanwege wat.  Duidelijk lijkt wel dat het alles met het weer te maken heeft.