ad2016

Stefaan Lambrechts is een van die jongere Antwerpenaren die beroeps zijn geworden. ‘Beroeps’ wil in deze sport niet zeggen ‘zich bewijzen in de sport’, maar…  verdienen met de verkoop van duiven. Verleden jaar moesten die beroeps het, vanwege Corona, stellen zonder Chinees bezoek. En dat scheelt financieel een slok op een borrel, zo wist Stefaan. Toch zie je af en toe zo’n verdwaalde Chinees. Lee is een van de weinigen die de moed hadden naar hier te komen.

 GESCHROKKEN  
Maar hier viel hij wel van de ene verbazing in de andere. Dat begon al op Schiphol. Hij kon zo maar door lopen. Geen controle, geen vragen, geen temperatuur opgemeten. Het werd alleen maar erger merkte hij toen hij langs een van de stadsparken reed. Die waren afgeladen vol. In China is Corona al lang geen probleem meer en nu begrijpt hij waarom wij hier tot onze oren in de shit zitten. Een lockdown is in China een lockdown. Anderhalve meter is daar anderhalve meter. Binnen blijven is daar niet buiten komen. Niet samen scholen betekent daar geen (illegale) feestjes. Maar voorzichtig is men nog wel. Bij voetbal wedstrijden is publiek maar er mag niet gezongen worden, niet gejuicht en zelfs niet geroepen. En, zei Lee, dat doet ook niemand. Moet je hier eens proberen.  

Lee weer: ‘Als jullie je verleden jaar een maand langer hadden koest gehouden had was Corona ook hier verleden tijd. Misschien heeft hij gelijk, misschien niet.

 ANTROPOMORFISME
Ik schreef er eerder over. Er wordt mee bedoeld dat we menselijke eigenschappen toe kennen aan niet menselijke wezens. Of: Dieren behandelen alsof het mensen zijn. Ik moest daar aan denken na dat appje van K M uit het hoge noorden. Die hadden vandaag dinsdag 13 april een leervlucht van 100 km. Dus met enkele graden boven nul en een gure wind. De duiven arriveerden vlot. Was het voor ons koud en guur, maar niet voor de duiven??? Daar lijkt het op.