ad2016

Onderstaande is echt gebeurd. Alleen de naam is een andere. Het moet nu ongeveer anderhalf jaar geleden zijn dat Jan bezoek kreeg uit Letland. Iemand die duiven wilde kopen. Zo veel als Jan kon missen.

Nu had die net een 20 tal jongen opgehaald bij zijn compagnon en hij kon er wel 30 van maken als hij er enkele oude bij deed. Opgeruimd staat netjes. Vreemd was achteraf wel dat de Let niet naar de prijs vroeg. Jan rekende 4.500 euro, die werden netjes betaald door deze zo vriendelijke Let en de duiven werden meteen mee genomen.

TOEN
Er verstreek enige tijd tot dat Jan iets moest vereffenen met zijn compagnon. Dat gebeurde, tot ze elkaar kort nadien weer zagen. Bij de briefjes van 100 zat een vals, aldus de compagnon. Vervelend maar er werd verder weinig aandacht aan geschonken. Enkele weken terug nu had Jan 300 euro nodig en hij pakte dat uit de envelop waar het geld van die Let in zat. Drie valse briefjes zo bleek in de winkel. Toen hij met alles naar de bank en alleen maar vals geld zo bleek.

NOG EEN     
Zo pas kreeg een bekend liefhebber bezoek van twee andere Oost Europeanen. Er waren geen duiven te koop maar ze mochten er wel enkele zien. Amper drie weken later alarm en poging tot inbraak. Toeval? Dan was het uitbreken van de tweede wereldoorlog ook toeval.

Beide gevallen hadden wel iets gemeen. Bij Jan stond geen auto op straat en bij de gekende liefhebber evenmin. Die mannen waren kennelijk gewoon afgezet. Zodus: Krijg je vreemd bezoek en zie je geen vervoermiddel? Pas op.

KANS
Overigens staan op internet enkele bijzonder veelbelovende jongen te koop voor een matige prijs. Zie ‘pigeon bids’ bij Herbots.