De HDV koerier brengt de 2 jongen weer thuis


Weer thuis

Van Wolvertem 22 juni waren 6 jongen niet terug gekomen. Eén werd er opgegeven en zat in de kop van Friesland bij Hans de Ruig in Oude Biltzijl. Ook zat er één in het centraal hok in Hoogerheide dat is weer in Brabant tegen Zeeland aan. Heb Henk de Vries uit Urk ingeschakeld om ze op te halen. Beide werden ze netjes en keurig op tijd afgeleverd. In een mooie bus met bovenop het dak een ventilator. Ook met stilstaan draaide de ventilator. Zo worden ze heel diervriendelijk vervoerd , top. Wil u kijken op zijn site klik dan aan https://www.hdvkoerier.nl/ hier kan u alles vinden over het ophalen van uw duiven. Ik hoop niet dat ik meer duiven verspeel mocht het wel zo zijn dan laat ik ze zeker door HDV koerier terug brengen.

Nederlandse held

Er was voorbije week één held in Nederland en dat was Maarten van der Weide. Iedereen heeft het kunnen volgen op tv Friesland. Voor diegene die het is ontgaan Maarten heeft de Elfstedentocht gezwommen. Maar liefst 195 km zwemmen voor het goede doel Kankerbestrijding. Voor mij is Maarten een held en een hoge onderscheiding van de Koning is zeker op zijn plaats. Ook is hij voor mij sportman van het jaar 2019. Maarten TOP wat een prestatie.

Het dames voetbalelftal heeft dinsdag een matige wedstrijd gespeeld tegen Japan en zijn doordat ze een strafschop kregen door gegaan. Zaterdagmiddag vooral de tweede helft ging het een stuk beter en hebben ze Italië aan de kant gezet met 0 – 2. Nu mogen ze woensdag hun kusten vertonen tegen Zweden. Door de prestatie tegen Italië mogen ze naar de Olympische spelen. Top van de dames. Laten we hopen dat ze nog verder komen en in de finale komen te staan. We zullen het woensdag zien.

Agen ZLU

Maandag was Agen ZLU ingekorfd en dat terwijl men extreem heet weer voorspelde , ongeoorloofd. Maar ja veel duivenmelkers hebben oogkleppen op en willen mee doen. Ze denken niet aan het welzijn van de duif. Na een dag uitstel zijn ze zaterdag om 6.45 gelost en op dit moment van typen zijn er van de 5208 oude 74 gemeld. Van de 3934 jaarlingen waren er 22 in hun hok. Tot nu toe zondagmorgen 11.00 uur staat bij de oude B G Prasing uit Lelystad bovenaan. Hij liet om 8.15 uur de duif naar binnen met een snelheid van 868 meter per minuut. Bij de jaarlingen staat nu Gebr Holleman uit Tienhoven als eerste om 7.43 liep hun jaarling naar binnen met een snelheid van 831 meter. Op dit moment vind ik het alweer zeer warm. Hopelijk blijft het doorlopen met de aankomsten in ieder geval veel succes met uw duiven.

Op eigen hok

Heel de week warm tot zeer warm weer al was het donderdag wat koeler. Alleen in de vroege morgen even goed om de duiven los te laten. Je kan ze wel loslaten maar dan zitten ze meestal na enkele rondjes met hun snaveltje open op het dak. Niks om ze dan los te laten. Zelf ga je ook niet hardlopen met deze warmte. Dinsdag gaf de Belg voor dit weekend al hoge temperaturen op voor zaterdag van 32 tot 35 graden met een zuidoostenwind en zeer lage luchtvochtigheid. Nee geen weer voor mezelf en ook niet voor mijn duiven. Hier zijn ze in ieder geval allemaal thuis gebleven. De prijsduiven zijn goed naar huis gekomen van Soissons. Maar ja, dan zijn ze allemaal nog niet terug. Komende week betere temperaturen van 22 tot 25 graden en west in de wind. De duiven en de baas hebben dit weekend vakantie wat vluchten betreft. Komende week is er een overnacht vlucht Cahors waar de 3 oudere op mee gaan tenminste dat is de bedoeling. Ook Nationaal dagfond Chateauroux mogen er mee. Ook weer een dubbel vlucht oud en jong vanuit Lessines. Zaterdag komen er weer 4 vluchten op één dag terug !!! Over 14 dagen komt de rekening. Goede gezondheid en hou je haaks.

mail  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.                                                                                                     http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/