Kweekduivin dochter Tiquan van Henk Simonsz


Nakweek

Vorig jaar heb ik enkele duiven gekocht van Siebren Wierstra een vriend van Henk Simonsz waar van Henk kweekduiven zitten. Van één van deze nu gekochte had ik van Henk een zus gehad. Deze zusjes komen uit Tiquan volgens Henk de mooiste zoon uit zijn bekende Unionkoppel ( Blauwe Cyrus x Lotus ). De moeder ( Walibi ) van deze zusjes komt van P Crans en is een zus van Dafne S. Die vloog op de NPO dagfond 1 , 6 , 6 en 9 teletekst. De 17-897 staat dit jaar gekoppeld aan een zoon van Drinkbakkie oa 3 NPO x de Waka 79 duivin van Henk Simonsz. Een zus van Waka 79 vloog bij Rik Hermans 2x de eerste in Union Antwerpen. Drinkbakkie vloog bij me zelf in de afdeling 9x bij eerste honderd tegen gemiddeld 12.239 duiven. Wat de nakweek gaat doen zien we over enkele maanden weer. Deze middag mag Max Verstappen zijn gaspedaal weer in trappen. Een lastig parcours met in de trainingen al veel ongelukjes. Ook mag deze week kan Ajax weer aan de bak in het Europees avontuur. Ik hoop dat het een mooie wedstrijd wordt en Ajax aan het langste eind trekt. Vallen ze af jammer dan. Ze hebben al een pracht prestatie geleverd. We zullen het zien.

Op eigen hok

Vrijdagavond zijn de 20 korte vlucht duiven mee gegaan. Vanwege het te verwachte weer is men niet naar Niergnies maar naar Lessines gegaan. Heel de afdeling ging gelijk los wat niet zo goed is voor de kortere afstanden. Door de flinke wind werden ze voorbij het hok gejaagd en moeten dan tegen de harde wind in terug komen. Kijk maar naar Team Hooymans NL ( Christian v d Wetering ) in Wijk en Aalburg. Vorige week domineerde ze de uitslag met 1 t/m 8 en 45 van de 54 op papier. Nu gejaagd door de wind werd het heel wat anders met maar 1 duif bij de eerste honderd in regio C. Hier was het niet anders. De duiven die ik verwachte en al enkele weken goed kwamen waren laat en 2 belofte volle doffers waren gelukkig voor 18.00 weer terug. In de club werd met de 19e begonnen tegen 229 duiven en 7 in de prijzen. Ook in regio B2 staan deze 7 in de uitslag. Met ieder weer zijn er winnaars en vliegt men een keer vroeg dan heb je weer een goede op je hok en blijf je gemotiveerd. Hopelijk komende week wel Niergnies met mooi weer. Ook makkelijker voor de lossingscommissie. Goede gezondheid en hou je haaks.

mail  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.                                                                                                     http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/