Het seizoen 2019 staat te beginnen


Klok vooruit
Nu de zomertijd op de 31e maart weer is in gegaan begin ik met de verduistering bij de jongen. Niet dat het pik donker is in het hok ze kunnen nog goed de drinkpan zien. Het gaat ook niet in één keer maar geleidelijk. Kan in het hok schuiven voor het raam doen. Kan deze iedere dag een stukje verder schuiven. Bij de jongen moet er geen stress komen want dan hebben ze tegenwoordig zo coli. Dat kan denk ik al gebeuren door ineens te verduisteren , na inenten of het uit het hok jagen daarom laat ik ze zelf naar buiten gaan en jaag ik ze er niet uit. Je ziet al gauw als er iets niet in de haak is. Als ze buiten zijn en ze luisteren niet met naar binnen roepen en ze blijven heel de dag op het dak hangen dan is het meestal foute boel. Over enkele weken kan ik als de fut er is ze enkele dagen in de manden in de schuur zetten waarin ze ook gevoerd worden. Ook komen er drinkbakjes aan zodat ze ook kunnen leren drinken. Mede door dit te doen kan je mogelijk stress voor blijven. Er zijn afdelingen die hebben zaterdag de 30e maart de eerste africhting gehad. Hier de eerste en enige africhting op 5 april uit Duffel 93 km voor mij. Laten we hopen dat we dit jaar mooie vluchten hebben. Iedereen veel succes en in ieder geval iedere week veel duivenplezier.

Op eigen hok

Van de 8 doffers die vorige week met het trainen bij huis zijn weg gebleven is er geen één terug gekomen. Ook heb ik er niks van vernomen. Waar ze zijn heen gegaan of wat er is gebeurd kan je alleen maar naar raden. Die ene oude die de andere dag in de middag terug is gekomen is nu nog erg licht en zal in ieder geval voorlopig niet met de vluchten mee gaan. Heb 2 duivinnen uit het hok gedaan zodat er nog 14 zitten. Zes duivinnen hadden geen eigen doffer meer. Nu maar een nood sprong gedaan en er vastzitters bij gedaan die alleen in het hok komen met tonen en na de vluchten. Moet natuurlijk wel oppassen dat ze er niet uit gaan anders is de kans groot dat deze ook weg zijn. Daar zit ik zeker niet op te wachten. Woensdag de duivencontainer achter de auto gehangen om bij Ronny van Tilburg voer te gaan halen. Op de heen weg bij Geertruidenberg een tussen stop gemaakt om de overnachters te lappen die ik had mee genomen. Dus nu kan ik zeggen wat je soms wel eens hoor : Ik heb m’n duiven niet weggebracht … nee ik nu ook niet want ik heb ze mee genomen … haha. Donderdagmorgen heb ik de korte vlucht doffers en duivinnen in Almkerk gebracht. Het was zwaar bewolkt maar wel droog. Toen ik met de auto het erf op kwam waren ze net gearriveerd. Dus prima gegaan voor de eerste keer dat deze zijn weggebracht. Als het morgen maandag goed weer is hoop ik ze nog een keer weg te brengen. Vanaf volgende week kan u weer lezen hoe het met de africhting en later met de vluchten is gegaan. We zijn benieuwd hoe het dit jaar hier en zeker ook hoe het met de Veggeltjs gaat , succes mannen. Goede gezondheid en hou je haaks.

mail  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.                                                                                             http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/