Kampioenen 2018 van regio B1 Afdeling 7


Triest weer

Zo in het begin van 2019 is het triest weer veel bewolking met geregeld regen en motregen. Best vochtig in de hokken en dat zie je ook aan de duiven. Als de zon een poosje schijnt lijkt het of de duiven er veel mooier uit zien. Had zelf nog pinda’s in de schuur liggen en deze zijn naar binnen verhuisd bij de verwarmingsketel zodat ze lekker droog blijven. Bij pinda’s heb je snel last van schimmel en dat hoop ik zo te voorkomen. Een bericht dat een legende in de duivensport WD v Tuil onverwachts op 87 jarige leeftijd is overleden. Met broer Jan en later met kleinzoon Ferdie wisten ze met hun kolonie tot grote hoogte te komen. Al enkele jaren kochten ze van mij één of alle twee de duiven voor de Golden race waar ze voor ons beide leuke geldbedragen wisten te winnen. WD , Jan en Ferdie bedankt hiervoor en heel de familie sterkte met het verlies. Hoe het met de kolonie gaat zullen we in de toekomst nog wel horen.

Feest bij B1

Zaterdag 12 januari was de prijs uitreiking van de kampioenen van B1 het vroegere UCK van de afdeling 7. De grote kampioenen waren Ron en Dennis van Veggel. Ze hadden een formidabel jaar 2018 wat moeilijk is te evenaren. Helemaal rechts op de foto staat Dennis met zoon Vigo , Ron was de fotograaf. B1 heeft haar eigen feestje wat B2 ook had moeten blijven doen. Maar helaas hebben die hun oren laten hangen naar de afdeling die alleen een B feestje wilde. In dorpshuis Asperen was de zaal bij B2 altijd vol met liefhebbers en hun vrouwen. Maar men wil het allemaal groter en dat heb ik als veehouder ook mee gemaakt. De melkcontrole en KI werden groter met gevolg alles werd veel duurder. Hier is nu ook de gemeente Lingewaal gefusueerd met Neerijnen en Geldermalsen in West-Betuwe. Wat ook wel weer prijsverhogingen met zich mee zal brengen. Ook vliegend naar 2000 was misschien goed bedoeld maar heeft leden gekost. Nu wil het NPO het liefst grote inkorfcentra en denkt men dat men iedere vlucht veel km gaat rijden om in te korven , af te slaan enz. Nee , dat doen de oudere liefhebbers wat de grote meerderheid is niet. Misschien zie ik het niet goed , we zullen het zien.

Op eigen hok

Geen duiven los geweest met het mindere weer aan het begin van dit jaar. Hopelijk krijgen we deze week nog een droog dagje met zon. Dan mogen ze er allemaal weer uit. Zoals ik al meer zei zit hier iedere dag een klamper molmuisjes te vangen. Nu enkele keren gezien dat een grote rover mogelijk een havik hem weg jaag. De klamper zit net als vorig jaar ook dit jaar hier heel de winter en geen last gehad met los laten van de duiven. Deze week komen de jongen van de kwekers uit de eieren gekropen , tenminste dat hoop ik natuurlijk. Je ben weer benieuwd wat voor kleur ze zullen worden. Heb je twee blauwe op elkaar staan dan zullen het blauwe of blauwwitpennen zijn. Bij twee verschillende kleuren kan er van alles uit komen. We hebben dit jaar gele ringen met duidelijke cijfers erop. Had het overnacht doffertje dat ik in Friesland had gekocht gekoppeld aan een goed fondduifje maar helaas waren de eieren niet goed. Dus maar weggegooid zodat ze opnieuw aan een nestje kunnen beginnen. Hoop er nog wel een paar ronde jongen van te krijgen dat zult u begrijpen. Van de andere overnachters waren de eieren gelukkig wel goed. Zoals u ziet gaat hier ook niet alles van zelf en dat zal bij een ander ook wel niet zo zijn. Goede gezondheid en hou je haaks.

mail  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.                                                                                                     http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/