Rovers een plaag voor onze duiven

Rovers

De rovers zijn een ramp voor ons duivenmelkers. Hoorde dat bij Jay Lissenberg een steenmarter een ravage heeft aangericht in zijn vlieghok. Hierop zat 1e NU st Vincent en verschillende Teletekst duiven. Henk Simonsz schreef dat Buurstra wat hoorde in het hok en snel ging kijken , 9 duiven waren al gedood waaronder topkweker Storm. Ik denk dat je aan de grond genageld staat als je de deur van het hok opent. Kreeg ook een mail van Jan van Gils dat Albino voorbije week , een beste kweker van hem was gepakt door een klamper. Albino was oa vader 4e Nationaal , 5e Internationaal Pau en 7 NPO Bergerac. Hij is vader van de 2 jongen die ik van Jan heb zitten. Je moet toch wel heel sterk in je schoenen staan om dan nog door te gaan met de sport. Zou er zelf slapenloze nachten van hebben.

Op eigen hok

De voorbije week zijn wat kweekkoppels bij elkaar gezet in de boxen. Maar weer kijken hoe het dit jaar wil gaan. Ze zijn deze keer 7 dagen bijgelicht vanaf 7.00 enkele uren en in de namiddag tot 20.00 uur. Nu is er een Led lampje in gegaan van 5 watt en vanaf nu blijft het licht van 7 tot 20 uur aan. Wat een bonk licht geeft zo’n Led bolletje. De hele dag aan omdat het de donkere dagen zijn van het jaar. Had van Henk Simonsz al eens gehoord dat hij al enkele jaren het biologisch Spirulina aan de duiven geeft en wel vanaf 10 dagen voor het koppelen. Hij heeft er veel succes mee en daarom wilde ik het ook eens proberen. Voor de prijs hoef je het niet te laten een zakje van 250 gram is nog geen 10 euro excl. verzenden. Baat het niet schaad het niet. Henk geeft een afgestreken theelepel op het voer voor 20 koppels. Het voer maakt hij eerst vochtig met bietensap. Wilt u van alles lezen op de site van Henk dan kunt u het bekijken op www.pigeonfever.nl U alvast veel lees plezier op zijn site. Verder hier niet veel te vertellen over de vliegers. Ondanks de dreiging van de rovers zijn ze maandag en dinsdag los geweest verder de voorbije week niet dit vanwege regen of lichte regen. Wel kunnen ze met de nu meest westelijke wind wel in de ren maar dan gaan de schuiven in het hok dicht. Er zijn vliegers die de laatste hebben gegooid of bij sommige staat de 10e pen er nog in. Dus dat komt allemaal wel goed ondanks dat het hele servies vliegers nog bij elkaar zit. De planning is om de 15 korte en 1 overnacht koppel in hok 1 over een 14 dagen voor een week of vier van elkaar te doen. Andere jaren zaten ze nu al bijna 3 maanden van elkaar. Ze zijn nu lekker aan elkaar gewend en bakvast denk ik zo. Goede gezondheid en hou je haaks.

mail  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.                                                                                                     http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/