Lossing Nationaal Orléans jongen in vroegere tijden



Sectie vergaderingen

De sectie vergaderingen zijn geweest en wat ik begreep ging het hoofdzakelijk over het vliegprogramma. Van de sectie vitesse/midfond enkele vluchten minder en geen sector vluchten. Voor de vitesse staan er 19 vluchten op het programma 7 hiervan zijn gelijk inkorven met de jonge duiven. Dit hadden we in afdeling 7 ook enkele keren dit jaar. Inkorven op één code en de compuclub splitst de oude en jongen. De vitesse en ook natour zijn vluchten van 100 tot 300 km. Voor de midfond staan 7 vluchten gepland dit van 300 tot 400 km. De eerste 2 achter elkaar en daarna om de 14 dagen. Op de dagfond 6 vluchten op het programma dit om de 14 dagen dit om en om met de midfond. Op het eerste consept van de dagfond stonden voor het zuiden van afdeling 7 drie vluchten onder de 500 km !! Als men een goede duif heeft voor bv Pipa ranking dan moet de afstand boven de 500 km zijn om bij de beste duif te komen. Dus heren graag voor alle vliegende hokken al deze vluchten boven de 500 km. Bij de overnacht staan 3 sector en 3 nationale vluchten gepland. Een afdeling mag voor de eerste vlucht st Vincent zelf nog een vlucht plannen. Om van 1 juni tot 3 augustus 7 overnacht vluchten te plannen is bedoeld voor de grote liefhebbers. Heeft men niet veel duiven en men gaat splitsen dan worden het kleine concoursen. De zelfde tijd zijn er ook nog 6 ZLU vluchten. Voor de jongen staan 9 vluchten van 100 tot 350 km op de rol en daarna om de 14 dagen 400 km dan NATIONAAL ORLEANS 493 km en dan nog een keer 400 km. Met de jongen wel 2 sector vluchten en 1 nationaal.

Wat vind ik van het programma. De afstanden vind ik aan de lage kant zeker met de jongen. Beginnen met 3x 100 km en de 6e vlucht pas 200 km is weinig opbouw. Op de korte vluchten raak je de meeste jongen kwijt zeker op de kortste afstanden als ze de wind van achter hebben. Positief als Orléans nationaal terug komt. Vroeger speelde we op de laatste natour vlucht 430 km en nu zou dat maximaal 280 zijn. Het is net of de duiven geen afstand meer kunnen / mogen vliegen. De wind heeft op de korte vluchten veel invloed en daarom hoor je veel dat men ( van lieverlee ) overstapt naar de overnacht. Wat het inkorven betreft beginnen we rustig met 1 vlucht in de week. In totaal kom ik op 9x eens per week , 8x twee keer per week en 6x drie keer per week dit is in de maanden juni en juli en dan tel ik oud/jong als 1 vlucht. Is een drukke bedoeling voor de werkers die het meestal op iedere vlucht moeten doen. Dan tel ik de africhtingsvluchten nog niet mee. Wij in afdeling 7 hebben er ook nog bij dat we van iedere vlucht de duiven aan moeten leveren. Ook moeten op maandag de lege manden weer opgehaald worden. Wel een beetje veel van het goede en dan zeg ik “ fijne vakantie “. Al met al een vluchtprogramma dat er 20 jaar geleden had moeten zijn toen er nog meer leden waren. Ik had liever nu meer afstand.

Gaby Vandenabeele stopt

De Gaby stopt met de duivensport en zal volgens het filmpje dat hij inspreekt nooit geen duiven meer gaan houden. Dus de laatste rechtstreekse komen vanaf 29 oktober te koop bij Pipa. Ze worden in 3 dagen geveild en dat mag ook wel want het zijn er maar liefst 815 , ja goed getypt , achthonderdvijftien stuks. Indien mogelijk wil ik het op de drie dagen proberen een beetje te volgen. Niet dat ik heel de middag achter de computer zal zitten. Zeg tegen de klein zoons als ze er te lang achter zitten dat ze vierkante ogen krijgen ….. haha. Deze 815 duiven zullen denk ik een astronomisch hoog bedrag op brengen. We zullen het mee maken begin november. U kan het volgen op de site www.pipa.be

Op eigen hok

Hier niet zoveel over te vertellen. Ze zitten nog bij elkaar op halve bak en ze ruien prima. Heb er eens wat beet genomen en de meeste staan op 2 of 3 oude pennen. Dus prima voor eind oktober. Nu ze dit jaar na de laatste natour vlucht nog een week op eieren hebben gezeten hebben ze voor volgend jaar al een bak en is het hopelijk minder vechten. Als het een beetje weer is gaan ze los. Ook de late fond jongen zijn 1x naar buiten geweest. Alle 19 hebben op het dakje gezeten Maar dat is niks spannends want ze hebben daar al verscheidene keren in het rennetje gezeten. De meeste hebben een voorzichtig rondje gemaakt , sommige al hele grote. s’Avonds waren er 16 binnen. De drie hebben al vast een overnachting gehad. De volgende morgen toen de oude los waren zaten ze weer op het dak en gingen toen de oude binnen waren in hun eigen hokje naar binnen. Nu wilde ik ze voorbije donderdag loslaten maar achter bij ons gingen ze jagen , dus maar binnen gehouden. Zaterdag wel de oude los gehad vanaf 10 uur maar niet de latere daar we in de middag weg gingen. Nu is de verwachting enkele dagen koud nu zondagmorgen was het 1 graad op 1,5 hoogte. Gaan ze niet los dan kunnen ze in de ren naar buiten kijken om de omgeving te blijven bekijken. Goede gezondheid en hou je haaks.

mail  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.                                                                                                     http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/