Aanwinst van Comb. Rekker - Westra

 

Nieuwe aanwinst

Zaterdag 29 september met Andre de Jong naar Friesland geweest. Ook Ton en Bram mochten de lange trip mee maken. De reis ging naar Berlikum waar Comb. Rekker – Westra woont. Andre had er een jong gekocht en toen hij dat zei wilde ik de nestgenoot wel kopen. Ze kwamen uit een kras doffer en een rode duivin. Alle twee waren al aardig in de rui en beide rood dus 100% dat het doffers zijn. Wie welke wilde maakte niet uit het waren beide mooie duifjes. Wij zouden hier zeggen “ Ze zijn krek inderand ” ( betekent precies hetzelfde ). Dus hebben we er om gedobbeld met de dobbelsteen van Mens Erger Je Niet. Wie het hoogst gooide had de 60 en de ander de 59. Andre gooide het hoogst dus ging de 59 mee naar Heukelum. Deze jongen komen uit Demy die oa de 7e Nat. Sector 4 Cahors vloog. De moeder is Selina die oa een  8en een 12e  Nat. Sector 4 st Vincent vloog in 2016 en 2017. Dus weer een mooi duifje om de opbouw van een fondstammetje compleet te maken.

Op eigen hok

De overnachtduifjes zijn de voorbije week iedere dag los geweest. Ze zijn een uurtje los en ze vallen een enkele keer op het dak. Ze schrikken dan weer van de overvliegende ganzen die hier achter op het land vallen nu de maïs er af is. Heb bij deze de broedbakken half gezet. Ze zaten eerst op een kapelletje en nu zitten er al verschillende bij elkaar. Ook de korte vlucht jaarlingen zitten bij elkaar , de meeste waren ook gekoppeld in het jonge duiven hok. Zo kunnen ze mooi hun bak bezetten voordat er nog enkele koppels oude bij gaan. Ook al zitten ze bij elkaar er zijn er bij waar de veren goed los gaan komen. Een teken dat ze gezond zijn. Als de oude erbij zitten wil ik ze toch proberen los te laten zodat ze alvast weten waar ze volgend jaar naar binnen horen te gaan. Heb de twee oude overnacht duiven tussen de korte vlucht duiven gedaan. Deze zullen als ze op dit hok blijven waarschijnlijk  op totaal weduwschap worden gespeeld. Hoor wel dat er liefhebbers zijn die zo’n koppel op nest laat komen tussen de weduwnaars en dat gaat goed. De andere overnacht duiven worden in ieder geval op nest gespeeld. Dat is tenminste de bedoeling. Maar je weet het nooit met een duivenmelker …. het kan zomaar weer veranderen. Goede gezondheid en hou je haaks.

mail  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.       http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/