Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, glimlacht

 

Vorige week moesten de vluchten nog verzet worden van wegen het slechte weer ,nu nog geen week later is het weer het andere uiterste.
Zeer hoge temperaturen en ook nog eens een oost in de wind.

Je weet dan al dit gaat niet makkelijk worden voor onze duiven en daar komt nog eens bij dat de natoer ook nog eens van 70 km naar 150 km gemiddeld ging (Lennik) omdat er in Duffel niet gelost kon worden.

Al met al weer een bewogen weekend want een van onze verenigingen uit ons samenspel leiden en omstreken begint ook nog eens pas 10 a 15 minuten later te draaien dan de rest van het samenspel.
In deze vereniging zitten niet de minsten liefhebbers en zitten zelf enkele kampioenen van het samenspel.
Opvallend is dan ook nog eens dat als er eenmaal duiven vallen bij deze vereniging er gelijk 15 a 20 in een minuut vallen bij de zelfde liefhebbers. Alsof ze om de de hoek zijn gelost want bij iedereen komen de duiven mondjes maat naar huis toe op Lennik.
Laten we hopen dat dit goed uit gezocht wordt.

De ruim 11.000 natoer duiven van afd. 5 Rood werden dus om 08:45 uur in Lennik gelost en gingen voor de verandering deze week in noordwestelijke richting.

Om klokslag 10:30 uur arriveren de eerste F16 van Ton de Power van wissen het luchtruim van Voorschoten en de plaatsen 1e en 4e in het samenspel leiden en omstreken zijn dan ook voor Ton.
Hij draait hij er zes bij de eerste vijfentwintig.

Dit keer had hij niet in de Rooney pot gezeten maar heb wel een verdacht flesje EPO via de app doorgestuurd gekregen via mijn correspondent Ronald Lobee.
Winnende duif is de 18-1045202 en is een kleinkind van de 847 x 944.

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen
Ook zit de Porky miss marbella lijn zit er nog in.

 

Nu over naar de winnaar van pt st maxence, en deze komt deze week uit Leidschendam en is ons jeugdlid Liam van der Berg

Liam van den berg vliegt met zijn duiven vanaf het zelfde erf als (Gebr van den berg). het begon allemaal 2 jaar geleden toen wou Liam ook duiven gaan houden, eerst een jaartje geholpen met de jongen van de combinatie en erna dus een eigen hok beschikbaar gesteld om hem op zijn manier te laten genieten van de duivensport. Uiteraard doet die niet alles zelf en helpt de combinatie hem met hoe die de duiven moet verzorgen en moet zeggen dat gaat hem goed af. Hij voert ze zelf maakt ze hok schoon en helpt elke week met inkorven van de duiven. Voor jeugdleden is het in deze huidige duivensport tijd niet altijd makkelijk om leuk mee te doen het is een echte hobby geworden die je niet zomaar even onder de knie hebt daarom zijn wij van mening heb je een jeugdlid in de club of is het je zoon of dochter help, ondersteun en moedig die dan ook aan waar het kan. geef ze tips of zorg dat iemand hun bij kan staan.

Nu terug naar de winner ,op benzing live en compuclub live zagen we
op de voorhand dat de jongen duiven vielen een snelle rekensom betekende klokken rond 12:40 tot daar een jong aan kwam stormen ,eerst vond die het nog even nodig om op het dak te landen maar gelukkig kwam er gelijk een tweede bij die viel direct op het hok waardoor het anderen jong ook naar beneden kwam en de hokken in gingen. Eerst dachten we nog he op allebei de hokken 1 naar binnen dan zitten we nagenoeg tegenlijk maar na het controleren van de klok en de benzing live app kwamen we erachter dat Liam er 2 tegenlijk draaide maar 1 ging het verkeerde hok binnen.12:38:50 en 12:39:02 waren ze geklokt en het resultaat was dan ook super in rayon leiden en omstreken tegen 1707 duiven, tevens was het goed voor een 10e en 11e in rayon west afdeling 5 tegen 3811 duiven en 13e en 14e in de gehele afdeling tegen 13509 duiven.

Deze jongen duivin de “19-536” wist dus net de winst op te eisen voor haar hok genoot 1344mpm vloog zij en de nummer 2 de “19-529” van het van het samenspel/rayon maakte 1343mpm. De omstandigheden waren zwaar maar daar wist deze ploeg van 17 ingekorfde duiven goed mee om te gaan want maar liefst 15 speelde er prijs in rayon west en afdeling 5 waren het er 13 ze waren dan naar mijn idee in super vorm.

De winner “19-536” is wel eentje die uit juiste hout gesneden is want het is een volle zus van de “16-313” (rechtstreeks van den berg) die bij Johan Houweling super vloog de "313" won vorig jaar in 5weken tijd
1e Pontoise 9273d
31e fontanay 10791d
25e Arras 4078d
13e Pontoise 4022d

Wie zal het zeggen misschien is dit weer een toppertje laten we het hopen.

De jongen duiven worden op de deur gespeeld. De jongen doffers trainen met de oude doffers en zelfde geld voor de duivinnen die trainen met de oude duivinnen mee. Ze worden niet gespaard ze moeten van begin tot het eind mee mits de gezondheid het toelaat. Door veel te spelen kom je er snel genoeg achter of ze daar geschikt voor zijn, Maar als het weer echt te slecht is zoeken we er gerust een paar uit om toch de rest te sparen. Wel worden de jongen duiven afgericht door de weeks als ze thuis zitten. Medisch gezien gaan wij elke 3 a 4 weken op controle bij Hans van der sluis/stefan Gobel Kockengen en word er op advies van hun ingegrepen als het nodig is. Wat betreft de voeding hebben wij het vertrouwen in Beyers voorheen Mariman/versele, na een goed gesprek met Dick de leeuw (vertegenwoordiger) hebben wij de keuze gemaakt om het eens over een andere boeg te gooien en tot nu toe zijn wij zeer tevreden over de keuze het loopt op het moment en ben er van overtuigd dat een kwalitatief goede mengeling en systeem daar zeker aan meewerkt.

Ferry bedankt weer voor je stukje
En Liam Dani gaat je volgende week voor zitten zegt hij

Tot volgende week maar dan weer uit het vertrouwde Leidse

 

Schrijf een opmerking...