Voorwoord bestuur

 

Waar Nederland in de ban is van het WK Voetbal voor dames, de Tour de France en de aanstaande zomervakantie, zijn duivenliefhebbers vooral druk met het vliegprogramma en de zomerse, soms extreme voorspellingen en omstandigheden. Voor komend weekend zijn alle jonge duiven vluchten afgelast en de vlucht vanuit Agen is uitgesteld. Zaterdag wordt extreem weer voorspeld, vanaf zondag verwachten de meteorologen een ommekeer naar normale omstandigheden, zodat de duiven alsnog verantwoord gelost kunnen worden. In de tussentijd worden de duiven goed verzorgd, zij wachten geduldig op hun moment.
 

Afgelopen week zijn we als bestuur meer dan 100 uur bezig geweest om verantwoorde keuzes te kunnen maken, afstemming te zoeken met experts, vragen te beantwoorden. Het uitgangspunt is spelen, nu én gedurende het complete seizoen. Hierbij staan de duiven op nummer 1. Waar het bij andere sportbonden zo werkt dat besluiten over afgelastingen door de bond genomen worden én afdelingen en clubs volgen, is dat binnen onze sport niet vanzelfsprekend. Afdelingen zijn autonoom en maken soms andere keuzes. Dat recht is er, prima, echter zou het sterker zijn voor het imago van de sport om allen zelfde keuzes te maken. Keuzes, waarbij de duif op nummer één staat en de belangen van logistiek, liefhebbers, afdelingen en verenigingen volgen.
 

Wanneer we als sport zorgen voor duidelijk beleid, verantwoorde keuzes waar mogelijk op basis van objectieve feiten, staan we sterk. En ja, in onze sport hebben we ook te maken met voorspellingen. Het kenmerk van voorspellingen is dat deze soms anders uitpakken dan vooraf gedacht. We kennen allemaal voorbeelden van code oranje of rood of terreurwaarschuwingen. Achteraf is het makkelijk wonen, een gezegde dat hierbij op zijn plaats is. Wanneer er vooraf niet gewaarschuwd wordt en er gebeurt iets, dan is men er snel bij om de verantwoordelijke betrokkenen te verwijten dat men niet tijdig gewaarschuwd heeft. Is er vooraf gewaarschuwd en blijkt de soep niet zo heet te worden gegeten als gedacht, dan snappen de verantwoordelijke betrokken er niets van, overdrijven ze en zijn ze uit op sensatie.
 

Wij zijn van mening dat we met duidelijk beleid, verantwoorde adviezen door experts en een portie gezond boerenverstand onze sport dienen. En als we met alle liefhebbers dezelfde lijn volgen, maakt het dat nog sterker. Want vergis je niet: de buitenwereld begrijpt weinig van onze mooie sport, en intern gedoe en tegenstrijdige geluiden zorgen er voor dat men nog minder begrijpt en zelfs roept dat sporten met duiven verboden moet worden. Wij gaan er vanuit dat we met het hitteprotocol als uitgangspunt en adviezen door experts kunnen zorgen voor verantwoorde wedstrijden.


Maurice van der Kruk, voorzitter
namens uw bestuur
 
 
 WEDSTRIJDEN
Actuele vluchtdata- en tijden

 

Kijk voor het actuele overzicht van de data en vluchttijden van de geplande wedstrijden op de website van de NPO. Per afdeling is te zien welke vluchten gepland staan. Zodra de lossingstijd bekend is, wordt deze vermeld.
 
Klik hier voor actuele los- en vluchttijden
 


NPO BESTUUR

Lossingen in beeld 

Veel liefhebbers waarderen het om lossingen te kunnen (terug) zien. Filmpjes en foto’s die gemaakt worden bij de lossingen maken dat we onze sport nog meer laten leven. Vele afdelingen en vrijwilligers zorgen voor mooie beelden waarbij de privacy gewaarborgd wordt en waar vele liefhebbers van genieten. Er zijn echter ook afdelingen en (hoofd)convoyeurs en vrijwilligers die van mening zijn dat het maken van filmbeelden en foto’s niet wenselijk is. Dit vinden we jammer.

Onacceptabel
Wat echter onacceptabel is, is dat een aantal van de tegenstanders ter plaatse liefhebbers onheus bejegenen en zelfs overgaan tot serieuze bedreigingen. En dat alles op basis van oneigenlijke argumenten. Onder het motto van privacy en geen tijd wordt er niet gefilmd. Wanneer er in geval van ´geen tijd´ een andere vrijwilliger aanbiedt om te filmen, wordt deze bedreigd. Het argument privacy is net zo min een reden om niet te filmen. Uitgangspunt bij het filmen van een lossing is altijd dat duiven gefilmd worden, dat er geen vrijwilligers op te zien zijn en ook kentekens worden buiten beeld gelaten.
 
Dringende oproep
Wij roepen alle afdelingen, (hoofd)convoyeurs en vrijwillgers op samen op te staan voor onze sport en te zorgen dat iedereen kan genieten van het mooie moment van de lossingen. De filmpjes zorgen er bovendien voor dat we onze sport ook kunnen delen met de rest van Nederland. Maak filmpjes en deel ze of laat toe dat – met respect voor afspraken om privacy te waarborgen – er gefilmd wordt.
 
Consequenties
Alle meldingen van tegenwerking en bedreiging worden uitermate serieus genomen en er worden – na onderzoek – maatregelen genomen. Liever doen we dit niet, maar dergelijke situaties zijn schadelijk voor de sport en krijgen daarom de hoogste aandacht.
 
 

 

WEDSTRIJDEN

Op het programma: ZLU vlucht Barcelona


Volgende week staat de ZLU-vlucht Barcelona op het programma. Op zondag 30 juni wordt er ingekorfd, lossing staat gepland voor vrijdag 5 juli. 

 

Afstudeerstagair(e)s gezocht!

 

De NPO is met ingang van het nieuwe schooljaar op zoek naar een HBO of WO afstudeerstagiair(e) Marketing en een HBO of WO afstudeerstagiair(e) Bedrijfseconomie. Bent u of kent u iemand die interesse heeft in een van deze stageplekken? Stuur dan het CV met een korte motivatie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ter attentie van Frederik Dekker. 


 
 AGENDA

Activiteiten in het land
 

Op de site van de NPO publiceren we de activiteiten die door verenigingen in het land georganiseerd worden. In Op (de) Hoogte besteden we wekelijks aandacht aan de activiteiten en bijeenkomsten die gepland staan voor de komende week. Vanaf deze week staan op de site ook alle geplande vergaderingen van afdelingen, secties, platformen en commissies vermeld. 

Komende weken staan de volgende bijeenkomsten op het programma: 
  • Maandag 1 juli 2019 - onbekend - Bestuursvergadering Afdeling 10
  • Maandag 1 juli 2019 - onbekend - Bestuursvergadering Afdeling 11
  • Dinsdag 2 juli 2019 - onbekend - Bestuursvergadering Afdeling 8 
  • Maandag 8 juli 2019 - Papendal - Bestuursvergadering NPO
 
 

 


 
 

 

NPO BUREAU

Niet thuis te brengen duif 
 

Wij zijn op zoek naar de eigenaar van de volgende duif:
  • Duif met het ringnummer 2019-1260132
Bent u de eigenaar van deze duif, neemt u dan contact op met het NPO Bureau. We brengen u dan in contact met de melder van de duif.

 

BUREAU NPO
Oproep over opgevangen duiven

 

We ontvangen de laatste tijd veel berichten van niet-liefhebbers die een gevonden duif melden en opvangen. Ook krijgen we regelmatig berichten van deze mensen dat eigenaren niet reageren op hun melding. 

We willen graag vooropstellen dat de liefhebber verantwoordelijk is voor al zijn of haar duiven. Daarom het verzoek aan alle liefhebbers om altijd te reageren op een melding, ongeacht waar en bij wie de duif zich bevindt. De persoon die de duif opvangt weet namelijk vaak niet hoe te handelen en waar ze met de duif naartoe moeten. 

Ontvangt u een melding vanuit een centraal hok, reageer daar dan ook altijd op. Laat de beheerder weten wat uw besluit is. Dat voorkomt dat een duif onnodig lang bij een centraal hok moet blijven. 
 

Wedstrijdverslagen in maandelijkse NPO Update

 

Het wedstrijdseizoen is in volle gang en de eerste winnaars van de Nationale/Sectorale vluchten zijn bekend. De komende periode versturen we maandelijks een ODH special met daarin de wedstrijdverslagen. Binnenkort verschijnt de eerste editie van de ODH special. 
 
 
 

DUPLICAAT AANVRAGEN

Aangevraagde duplicaten tot en met 27 juni 2019

 

Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd. 
 
Overzicht aangevraagde duplicaten
 

Blijf roofvogelaanvallen melden 


Postduivenhouders ervaren steeds meer problemen met roofvogels. Om het probleem écht inzichtelijk te maken hebben we een speciale meldpagina ontwikkeld. Met een goed gevulde database kunnen we duidelijk maken dat het niet om incidenten gaat!

 

Online overschrijven


We merken dat het gebruik van mijn.duivensportbond.nl en het online overschrijven van duiven nog vragen oproept. Esther Bultman laat in onderstaande filmpjes zien hoe eenvoudig het online overschrijven van duiven is.Overschrijven naar andere liefhebber
Wilt u uw duif overschrijven naar iemand anders? Dat kan tegenwoordig makkelijk en snel via mijn.duivensportbond.nl . Ontvangt u graag nog wat extra uitleg over online overschrijven? Bekijk dan hier het instructiefilmpje. 
Overschrijven van liefhebber naar u
Heeft u een duif gekregen of gekocht? Ook dan is het mogelijk om makkelijk en snel over te schrijven via mijn.duivensportbond.nl . Ontvangt u graag nog wat extra uitleg over online overschrijven? Bekijk dan hier het instructiefilmpje. 
 
Nederlandse Postduivenhouders Organisatie
Papendallaan 60
6816 VD Arnhem
T (026) 48 34 150
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Nieuwsbrief Peter Boskamp

31 mei 20
  Nog even over vaccins Als ik zie hoeveel vragen ik binnen krijg over vaccins, dan lijkt het me nuttig hier opnieuw even aandacht aan dit onderwerp te besteden. Er is veel te doen in vaccinland. Niet in...

Columnist in Spotlight

21 juni 20
    Het is een tijdje geleden dat ik mijn rondje...
24 april 20
  10 Minuten geleden sprak onze Minister Premier...
27 maart 20
  Nederland stoeit met de verschrikkelijke gevolgen van...
16 maart 20
Het Coronavirus slaat wereldwijd fors om zich...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

FKramerCouwehand185x75new Duifvitaal 185x75 Ceeschroevers185x75new Fam Hakvoort Urk185x75 Bedrijfsstempel185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new LouisvZuijlen185x75new StedelijkOss185x75 NPO185x75new GebrDekker185x75new homan pigeonphotography185x75 Fondclubgrootrotterdam185x75new MichelBeekman185x75new AddeJong185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombVerbree185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new DirkVerleun185x75new duivendirect185x75new Duivenmarktplaats185x75new GJBeute185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new HenkWassink185x75new GerardDekker185x75 pvdewoudvliegers185x75new ZLU185x75new  BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new Promo185x75new 

Meest gelezen berichten

In the picture

01 juni 20
Corona....corona....Het geknoei gaat verder . De  onduidelijkheid blijft maar duren .De...
10 april 20
Jos werd geboren op het einde van WO ll en woont zo’n 25 jaar in Heist-Goor. Ik kom ook...
02 april 20
We zijn net als verleden jaar even een poosje uit de “lucht” geweest. Dit jaar heeft dit...
01 april 20
Het is hier koud maar prachtig voorjaarsweer. Vanmorgen op het kweekhok de 1e jonge...
29 maart 20
Beste sportvrienden en sportvriendinnen, Ondertussen heeft de loting van de duiven die...
26 maart 20
Aan alle liefhebbers,  Maandag 23 maart 2020 zijn er door de overheid nieuwe maatregelen...
25 maart 20
Niemand de deur uit ! Niet lang hellen, voor duivenvoer “Simons” bellen! Nu nagenoeg alle...
23 maart 20
Leden van PV de Woudvliegers. Het zal jullie niet ontgaan zijn dat we in een zeer...
22 maart 20
Wat heeft het in februari gewaaid. Niet normaal. Omdat in B N de ramen in de hokken...
08 maart 20
Zondag 1 maart werden de int. winnaars Pau 2019 gehuldigd in de mooie feestzaal...
02 maart 20
NPO-vergadering 14 maart 2020 Beste leden, Sinds enkele dagen is de NPO-agenda en een...
29 februari 20
Na herhaalde verdachtmakingen van een liefhebber over zijn clubgenoten heeft bureau NPO...

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

Pigeonvillage250x80new

SBS6tekst250x80new

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40