Vrijdagavond 15 maart 2019 organiseerde de Marathoncommissie van P.V. Zaanstreek-Noord voor de 4e keer een Marathonavond.

4 jaar gelden werd voorzichtig gestart met dit nieuwe initiatief in Noord Holland en het is nu uitgegroeid tot een leerzame, gezellige avond. In het verleden werd de toon gezet door een forum of door mensen die echt wat te vertellen hadden zoals Stephen Gobel en Ben de Keijzer. Voor deze avond was gekozen om het een en ander aan de weet te komen over ons transport naar de losplaatsen voor de overnacht, daarvoor waren Ruud de Dunnen en zijn zoon Niels uitgenodigd. Overigens kennen wij bij Zaanstreek-Noord deze mannen al door en door omdat ze altijd de vrachtduiven maar ook de verdere drachten die we gezamenlijk vervoeren met afdeling 5 komen halen. Uiterst serieuze mannen waar het betreft de omgang van ons goud in hun trailers.

Het relaas van Ruud en Niels werd onderstreept met beamerbeelden zodat er een goede indruk werd verkregen van de gehele reis en de verzorging. Ik denk dat met mij velen jaloers zijn op dit soort transport van onze duiven. Na hun betoog werd iedereen in de gelegenheid gesteld vragen te stellen waar grif gebruik van werd gemaakt.

Hierna volgen de huldiging van de vluchtwinnaars, die allemaal met een diploma, bos bloemen en een levensmiddelenmand huiswaarts konden keren.

Direct hierna werden de mensen die het hoogste prijspercentage per vlucht hadden gescoord verblijd met een vleesbon, te verzilveren bij onze huisslager Veenboer in Assendelft. Uiteraard was er ook nog een prijsje voor de lantaarndragers per vlucht bestaande uit een grote driehoekschrapers waarbij nog wel even fijntjes werd gevraagd of ze wisten wat het was, waarbij ze zichzelf de titel van, wij zijn krabbers toe eigende ?

Na een korte pauze was het woord aan Jaco van Nieuwamerongen een ieder wel bekend van het digitale blad het Marathonjournaal. Jaco is een begeesterd liefhebber die door middel van zijn verhaal : Een plan in de duivensport” de liefhebbers stap voor stap aan de hand van lichtbeelden mee nam en zo goed als alle denkbare facetten van onze mooie sport belichten. Ook aan het eind van zijn verhaal konden de vragen afgevuurd worden, en dat gebeurde ook. En natuurlijk wezen niet alle neuzen dezelfde richting op, stel je voor zeg, we hebben het hier wel over duivensport he, zoveel mensen zoveel wensen. Maar in de grote lijnen konden we ons allemaal wel vinden. Mooi was ook dat er een groot aantal vooraanstaande liefhebbers in de zaal aanwezig waren waarmee Jaco handig sparde. Al met al een goed verhaal.

Als afsluiting van de avond was er nog een kleine bonnenverkoop waarvan de baten ten goede komen van de vlucht en kampioensprijzen 2019, maar en dat stemt zeker tot tevredenheid een deel van de opbrengst wordt besteed aan de aanschaf van een A.E.D.

Ruud en Niels de Dunnen en Jaco van Nieuwamerongen bedankt voor jullie leuke en leerzame inbreng, wij hebben het als een uiterst geslaagde avond beleefd.

Schenkers -en kopers van de bonnen bedankt en veel succes in de toekomst. Uiteraard ook alle liefhebbers bedankt die weer interesse hebben getoond voor het bijwonen van deze avond en het is denkelijk zoals in de uitnodiging stond, dommer zal niemand weg gegaan zijn van deze avond.

Rest mij de commissie Marathonavond bestaande uit Arjan van Gent, Rene Koeman, Cees Kramer en Ed Hooijschuur te bedanken voor hun inzet. Op naar de 5e editie in 2020.

Tot volgend jaar.

Gerard Dekker v.z..