Op (de) Hoogte

 NPO Nieuwsbrief, uitgave 9 september 2022 | week 36

Voorwoord

Nationale Kampioenschappen
Voor de duidelijkheid de zaken maar eens eerst op een rijtje zetten. Tijdens de Ledenraad van 12 maart 2022 is de notitie over Eerlijk spel en Kampioenschappen aangenomen. Voor de volledigheid, via deze link is de notitie beschikbaar. Tijdens deze bewuste vergadering is door het NPO bestuur een voorbehoud gemaakt en aangegeven dat het niet zeker is of in 2022 alles al kan worden ingevoerd. Vervolgens is in overleg met Compuclub vastgesteld wat wel en wat niet kan in 2022.
Het resultaat van het overleg met Compuclub is gepubliceerd in Op (de) Hoogte van 15 juli 2022.

Waar gaat het nu over, dat is de kwestie van de deelgetallen. Tijdens de Ledenraad is vastgesteld dat de beste Hokprestatie (Grootmeester) wordt berekend door de totaal behaalde punten te delen door het aantal gezette duiven met een minimum van 8 op V, M, J en N vluchten en een minimum van 4 op E en A vluchten. De deelgetallen waren daarvoor vastgesteld op 10 en 5. Op 15 juli 2022 is aangegeven dat de deelgetallen dit jaar niet gewijzigd kunnen worden in 8 en 4. Reclames die na het publiceren van de eindstanden hebben wij dan ook afgewezen.

Nu blijkt afgelopen week dat het bij Compuclub wel mogelijk is om de eindstanden te berekenen met de aangenomen deelgetallen 8 en 4. Dit is volgens Compuclub alleen mogelijk voor de Nationale Kampioenschappen en niet voor Afdelingen, kringen etc.

Lang verhaal kort, de Nationale Kampioenschappen kunnen worden berekend zoals dat is afgesproken tijdens de Ledenraad van maart 2022. Het NPO bestuur stelt zich op het standpunt dat wij waar mogelijk altijd moeten uitvoeren wat door het hoogste orgaan, onze Ledenraad, is vastgesteld. Feit is vervolgens ook dat bij de publicatie op 15 juli de Vitesse en de Midfond al volledig waren afgerond en onze leden en wij als bestuur in de overtuiging waren dat er met de afgesproken deelgetallen zou worden gerekend. Dus doet recht aan de leden die met deze getallen rekening hebben gehouden en ingekorfd.

Voor de duidelijkheid het heeft alleen betrekking op het Onaangewezen kampioenschap (Grootmeester). Het is uiteraard niet van invloed op het Aangewezen-  of duifkampioenschap. De kampioenschappen worden opnieuw gepubliceerd met uiteraard weer een reclameperiode van 2 weken.
 
Vogelgriep
Het blijft maar doorgaan, ook deze week weer nieuwe meldingen. Deze keer ook meldingen in het grensgebied met Duitsland, dat levert ook weer extra vragen op. Omdat allerlei bronnen die er niet overgaan hun mening geven, ontstaat er vervolgens weer verwarring. Feit is dat wij te maken hebben met het Ministerie van LNV als het bevoegd gezag. Aan hun regels dienen we ons te houden om onze geliefde duivensport niet op het spel te zetten. En wat de regels zijn, is duidelijk aangegeven op de website van LNV en NPO.

Er wordt samen met de Duitse en Belgische bond gewerkt aan structurele oplossing in EU-verband. Die structurele oplossing zou eruit bestaan dat postduiven niet langer vallen onder het vervoersverbod bij een vogelgriep uitbraak. Het thema is inmiddels door leden van het Europees Parlement geagendeerd in de landbouwcommissie van de EU met daarbij alle relevante stukken die door de duivenbonden zijn aangeleverd. De Europese Commissie neemt uiteindelijk een besluit in deze. Als dat besluit er is zullen we dat uiteraard direct laten weten. Het is nu even afwachten maar gezien de commerciële belangen van met name de pluimvee industrie is het nog geen gelopen race.

Nog even een samenvatting van de meest gestelde vragen:

 • Hoe weet ik of ik in het gebied woon waar het vervoersverbod van toepassing is?
  De overheid plaatst bij alle toegangswegen duidelijke borden dat er een vervoersverbod is. Tevens wordt er een kaart op onze site geplaatst waar het gebied wordt aangegeven.
 • Hoe lang duurt het verbod?
  Dat is ongeveer 30 dagen, het gaat namelijk om het moment waarop de laatste ruiming een feit is. De einddatum wordt door het Ministerie doorgegeven. Als het bekend is wordt het direct door ons kenbaar gemaakt.
 • Wordt bij vogelgriep altijd een vervoersverbod ingesteld?
  Nee, het aantal vogels op een besmet bedrijf of inrichting moet 50 of meer zijn.
 • Wat betekent het voor de NPO Kampioenschappen?
  De Ledenraad heeft vastgesteld dat er afhankelijk van de discipline 1 of 2 streepvluchten zijn. Als dat onvoldoende is krijgen de gedupeerde liefhebbers een extra streepvlucht waarvoor het gemiddelde aantal punten dat behaald is op de overige vluchten van die discipline wordt aangehouden. Zie ook pagina 9 van de aangenomen notitie over Eerlijk spel en Kampioenschappen.

Ik hoop dat ik hiermee nog wat extra duidelijkheid heb verschaft.
 
Grand Prix der Junioren
Dit weekend vindt de laatste Grand Prix van dit jaar plaats. De afsluitende wedvlucht, tevens Grand Prix, voor de Jonge duiven van dit jaar. Het gaat zeker een spannende afsluiter worden, met vele kanshebbers. Ik wens iedereen veel succes en hopelijk zijn de weergoden ons gunstig gezind.
 
Succes en een fijn weekend.

Ben Geerink
voorzitter 
 

 

Inhoudsopgave
 

 

NPO BESTUUR

Concept agenda Ledenraad zaterdag 26 november 2022

Concept agenda Ledenraad 26 november 2022
Nationaal Vliegprogramma 2023
 

EDSTRIJDEN

Winnaars in beeld


Afgelopen week hebben we weer een aantal winnaars bezocht. Allen nogmaals proficiat.
  
Links / boven: winnaar Grand prix Nieuwe Oogst K. Bosua Afd 5 Dordrecht (samen met Leen de Rijke bestuurslid NPO)
Rechts / onder: winnaar Tarbes Sector 2, Fam Toom AlblasserdamWinnaar Grand prix Rondom Parijs Afd, 5 B. Ooyen met partner uit Dordrecht 
 

WEDSTRIJDEN

Regels World Best Pigeon 2022 


De regels voor WBP 2022 zijn bekend. In dit artikel leggen we uit wat de regels zijn. via onderstaande button kunt u de originele (engelstalige) regels raadplegen. 
 • Voor de afstanden tot het hok kan de 5%-regel worden toegepast.
 • De 5%-regel kan niet worden toegepast voor het minimum aantal kilometers.
 • Rekensysteem
  • Volgens de FCI-regels is het rekensysteem hetzelfde als bij andere FCI-evenementen:
   • 2.1 Vitesse, Midfond, Dagfond en Allround categorieën:
    Positie in de uitslag x 1000
    Aantal duiven in de wedvlucht(max. 5000) 1
   • 2.2 Marathon en Super Marathon categorie:
    Positie in de uitslag x 1000
    Aantal duiven in de wedvlucht 2
   • De duif met de minste punten wordt als eerste gerangschikt. De coëfficiënt wordt berekend tot drie cijfers achter de komma.
 • Deelname
  • elk aangesloten land kan deelnemen
  • alleen duiven met een officiële FCI-ring kunnen deelnemen aan deze wedstrijd
   • Ex. Meneer X op vlucht Parijs Km 350 met 1500 duiven in mand werd 13e met zijn duif (13x1000/1500=8.667);
   • Ex. Mr Y op vlucht Milaan Km 400 met 6000 duiven in mand werd 10e met zijn duif (10x1000/5000=2);
   • Ex. Meneer Z op vlucht Lissabon Km 800 met 7000 duiven in mand werd 20e met zijn duif (20x1000/7000=2.857).
  • elk aangesloten land kan op basis van de vereisten beslissen in welke categorieën men wenst deel te nemen;
  • elk aangesloten land kan deelnemen aan één of alle categorieën;
  • één duif kan slechts in één categorie deelnemen;
  • De deadline voor het indienen van de resultaten is 10 januari 2023. De resultaten die later binnenkomen of die niet correct zijn, WORDEN NIET GEACCEPTEERD. Na 10 januari 2023 worden geen correcties meer geaccepteerd.
World Best Pigeon 2022 regels
 

WEDSTRIJDEN

Kampioenschappen Fondspiegel oud

Door Falco Ebben

In mei hebben we u geïnformeerd over een aanpassing van de kampioenschappen van de Fondspiegel Oud. Deze aanpassing komt er op neer dat voor getroffen liefhebbers in plaats van de eerste vier vluchten van de Dagfond de vijfde (en indien deze er is de zesde) Dagfondvlucht tellen indien men op één (of twee) van eerste vier vluchten niet heeft kunnen deelnemen als gevolg van de vogelgriep.

Uiteraard willen wij dit nog steeds in uitvoering brengen mits dit natuurlijk ook door Compuclub kan worden uitgevoerd. Aangezien de kampioenschappen op deze manier berekenen zeer bewerkelijk is, vragen we de deelnemers de voorlopige uitslagen goed te controleren wanneer deze beschikbaar komen.

Ten tijde van deze berichtgeving waren we nog in de veronderstelling dat de Vogelgriep minder van invloed zou zijn op de rest van onze vliegprogramma. Helaas is het tegendeel gebleken en dit betekent dan ook dat we verdere aanpassingen moeten doen. Helaas biedt het programma van de jonge duiven minder mogelijkheden voor aanpassingen. Zo zijn maar een beperkt aantal vluchten van het programma daadwerkelijk afdelingsvluchten en zijn veel vluchten onder de 350 kilometer.

Dit heeft ons doen besluiten om voor de Fondspiegel Jong geen individuele aanpassingen toe te staan. Dit betekent dat liefhebbers die zijn getroffen door de Vogelgriep dit jaar niet (hoog) in de klassementen van de Fondspiegel Jong terug te vinden zullen zijn. Tevens hebben we ervoor gekozen om voor zowel de Fondspiegel Jong als de Fondspiegel Oud geen totaalklassement over de laatste drie jaar te publiceren (de meerjarige duifkampioenschappen worden wel berekend). Volgend jaar zullen we dit weer wel doen, echter zullen dan de seizoenen 2020, 2021 en 2023 tellen.

Daarnaast zullen we komende winter met interesse volgen welke maatregelen er door de duivensportbond  worden getroffen om Vogelgriep een minder prominente rol in ons vliegprogramma te geven en indien noodzakelijk onze competitie hierop aanpassen.

Wat moet u doen?
Indien u één of twee van de eerste vier Dagfondvluchten niet heeft kunnen inkorven als gevolg van de Vogelgriep dan dient u een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. In deze mail dient u de volgende gegevens op te nemen:
 • Naam
 • lidnummer
 • afdeling waar u lid van bent
 • vluchtnummer(s) waar u als gevolg van het vervoersverbod niet aan heeft kunnen deelnemen.
Voor de Dagfond zijn de vluchtnummers van de eerste vier Dagfondvluchten E21, E23, E25 en E27. De meeste afdelingen hebben slechts één reservervlucht (E29), afdeling 5 en 6 hebben daarnaast nog een tweede reservervlucht (E31). Voor de Fondspiegel Jong hoeft u niets te doen!
 

LADIES LEAGUE

RCN Toppershoedje Grand prix: Pont St. Maxence

Door Mariëlle van der Heeden

Pont st. Maxence, de één na laatste Ladies League vlucht in de RCN TOPPERSHOEDJE GRAND PRIX 2022.

Zondag 4 september konden de duiven met een dag vertraging om 8.45 uur huiswaarts. Terwijl in west Nederland de mistflarden tergend langzaam wegtrokken was het op de vluchtroute met zuiden wind goed weer. Om 11.52.31 was het bij Petra van Alphen te Dirksland waar de eerste duif werd geconstateerd.  De gemiddelde snelheid lag daarmee boven de 93 km per uur.

De duif met ringnummer 2022- 7079024 is een donkere kras. Het is echter zo’n type waarvan  het nog niet duidelijk is of het een doffer of duivin is. Gemotiveerd is de duif zeker, want op een eerdere vlucht was hij ook bij de eersten thuis. Hij stond daarom als eerst getekende duif op de inkorflijst en werd hiermee winnaar tegen 172 duiven die door 19 Ladies League dames waren ingemand op donderdag 1 september. De 024 is gekweekt uit een Schalie doffer 016 van Peter de Vogel uit Melissant. Deze doffer vloog in zijn carrière 6 x 1e prijs in de vereniging. De moeder is een bonte duivin uit het stamkoppel van Comb vd Hurk uit Heesch. 

Petra is nauw betrokken bij de sport. ‘s Morgens roept ze duiven na de training binnen en zorgt dat ze voldoende voer krijgen. Om 16.00 uur ‘s middags worden de hokken opengezet voor de training van de oude duiven. De jonge Ladies League duiven doen het goed, want vorige week pakten alle zes duiven hun prijs. De tweede prijs is voor Lia & Silvana Grinwis uit Ouddorp en de derde prijs is voor
Sharon Heezen uit Ooltgensplaat.

De ereprijzen van deze week
Prijs 1 Petra van Alphen Bon Biedermeier Bloemen
Prijs 12 Lia & Silvana Grinwis Rituals Bon
Prijs 23 Annie Legiers Bon Duivenshop Nobels
Prijs 34 Diana Tiggelman Bon Hartje Holland Ouddorp
Prijs 55 Annemiek Tiggelman Bon Damesmode Plezand Ouddorp

 Alle prijswinnaars, van harte gefeliciteerd
Uitslag Ladies League vlucht Pont St. Maxence
 

WEDSTRIJDEN

Voorlopige uitslagen Nationale Kampioenschappen


Klik hier voor een actueel overzicht van de tussenstanden van de Nationaal Kampioenschappen 2022. In het voorwoord legt voorzitter Ben Geerink uit waarom de eerdere uitslagen zijn gecorrigeerd. Reclames zijn mogelijk tot 23 september 2022.
 
Tussentanden Nationale Kampioenschappen 2022
 

                                                                                                                    
 

WEDSTRIJDEN

Lossing in Chimay zaterdag 3 september 2022


Op zaterdag 3 september is er door de eigenaar/chauffeur van de auto (zie foto) een lossing uitgevoerd in Chimay. De KBDB heeft ons gevraagd contact te leggen met de eigenaar/chauffeeur van de wagen.

Wij vragen daarrom ben jij/ken jij de eigenaar van deze auto of weet je wie er op 3 september in Chimay duiven heeft gelost? Neem dan contact met ons op. We zijn op werkdagen bereikbaar tussen 9.00 en 12. 00 uur telefonisch bereikbaar op 085-2738210 of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


 
 

ALGEMEEN

Overzicht bonnenverkopen  


Wekelijks tonen we in Op de Hoogte een overzicht van actuele bonnenverkopen en verkopen die binnenkort van start gaan. Op de website vindt u een overzicht waarin verder vooruit gekeken wordt. In het overzicht tonen we verkopen van verenigingen/afdelingen en NIC's. 
 

Duivennet

Verkoper Start datum  Eind datum  Bon./Duiven
Najaars duivenmarkt Onze Sport, Haaksbergen 09-09-2022 / 20:00  23-09-2022 / 22:00  
N.I.C. Drachten 20-09-2022 / 20:00  04-10-2022 / 22:00  
P.V. MAAS EN WAAL, Druten 30-09-2022 / 20:00  14-10-2022 / 21:00  
Fondclub Gooi en Eemland 30-09-2022 / 20:00  14-10-2022 / 22:30  
P.V. De Zwaluw, Wijhe 07-10-2022 / 20:00  21-10-2022 / 22:00  
WEFO-Limburg 10-10-2022 / 20:00  24-10-2022 / 21:00  
P.V. de Eendracht, Harderwijk 15-10-2022 / 20:00   29-10-2022 / 22:00  
P.V. Almere, Almere 15-10-2022 / 20:00  29-10-2022 / 21:30  
 
Overzicht bonnenverkopen
 


WEDSTRIJDEN

Actueel overzicht van vluchtdata en -tijden
 

Kijk voor het actuele overzicht van de data en vluchttijden van de geplande wedstrijden op de website van de NPO. Per afdeling is te zien welke vluchten gepland staan. Zodra de lossingstijd bekend is, wordt deze vermeld.    
Wie lost waar
 


ALGEMEEN

12e HABRU Duivendag: zaterdag 8 oktober 2022


Na een noodgedwongen pauze van 2 jaar i.v.m. corona kunnen we in 2022 eindelijk weer een Habru Duivendag organiseren op zaterdag 8 oktober. Gelukkig hebben we ons in deze pauze wel in kunnen zetten voor de kankerbestrijding en hebben we 2 succesvolle online veilingen kunnen houden. 

Het is nu weer mogelijk om nog even na te praten en helemaal op de hoogte blijven van de nieuwe ontwikkelingen. Dat kan met een aantal coryfeeën uit onze sport tijdens de 12e ‘Habru Duivendag’ op zaterdag 8 oktober van 11.00 tot 15.00 uur.

De forumleden voor dit jaar zijn Erik LimbourgJos Thoné, Jelle Jellema en Ruud Bakker! Het forum staat ook dit jaar weer onder leiding van Gert-Jan Beute. De voorbereidingen zijn in volle gang. Meldt u nu gratis aan. De plaatsen zijn beperkt dus wees er snel bij!

Voor meer informatie en het volledige programma kunt u ook terecht op www.habruduivensport.nl.
 
 

IN DE MEDIA

Scholierenverhaal: Onder duiven

Via liefhebber Jan van den Boom werden we deze week gewezen op een publicatie op de website van Neerlandistiek. Zij publiceerden het scholierenverhaal Onder de duiven van Marinde Molenaar van het Portus Groene Hart te Barendrecht. Marinde won de tweede prijs van de schrijfwedstrijd voor scholieren. 

Onder de duiven

Voor het gemeentehuis lag een glooiend diepgroen grasveld, met een dikke plataan ver uit het midden. De kruin was herhaaldelijk geknot, zodat de boom leek op een galg met plaats voor een hele familie. Onder de plataan was vorige zomer een bankje geplaatst. Het was bedoeld geweest als herdenkingsmonument. Er viel echter weinig te herdenken in een dorp waar het leven met de dag troostelozer werd.

Het monument werd nu voornamelijk gekenmerkt door de platgestampte bierblikjes en uitgedrukte sigaretten, die zich al bij een zachte windvlaag verspreidden over het gehele grasveld. Gemiddeld duurde het enkele weken voordat het glooiende landschap was schoongeruimd door de wind, binnen die tijd waren alweer vele sigaretten opgerookt en blikken bier leeggedronken. Een windhoos was als enige nog in staat om de gehele vlakte vrij te maken.

Al bestond het landschap meer uit afval dan uit gras, Aaron vond het een fijne plek om te zijn. Uitkijkend op het gemeentehuis vonden zijn rumoerige gedachtes rust. Hier kon hij middagen zitten, zijn benen bungelend net boven de grond, tot hij de zon zag zakken achter het gemeentehuis en het tijd was om huiswaarts te keren.

Vandaag waren de blikken bier en sigaretten uit het zicht onttrokken door een menigte duiven. De fladderende en koerende schepsels bedekten niet alleen de rondslingerende afvalstukken, het houten bankje was eveneens verdwenen onder de massa. Geïntrigeerd door deze verschijning hield Aaron zijn pas in. De beesten waren amper van elkaar te onderscheiden, als een zwerm bewogen zij over het grasveld. Terwijl de jongen aanstalten maakte om het tafereel van dichtbij te bewonderen, hoorde hij zacht een stem boven de koerende duiven uitkomen. ‘Ik heb het antwoord gevonden!’, riep de stem alsmaar, ‘Ik ben erachter gekomen!’. Verbouwereerd bleef Aaron stilstaan en bekeek de menigte nogmaals, voordat hij richting de plataan begon te bewegen, zich afvragend wat het antwoord zou zijn.

Klik hier om het complete verhaal te lezen. 

 

WEDSTRIJDEN

Nieuwsbrief 2 Giant Najaarsklassiekers
 

De organisatie van de najaarsklassiekers op Urk 2022 is in volle gang. De eerste twee oefenvluchten aan de Westkant zijn achter de rug. Gelukkig zijn deze uitmuntend verlopen. Wij hopen dat deze zegen rust op het gehele programma.
 
De najaarsklassiekers wordt in de basis georganiseerd uit een smalle basis van mensen. Dat vraagt soms wat geduld van mensen. Maar wees er van overtuigd dat alles weer goed komt, zowel over de laatste afhandeling van 2021 (waar op de achtergrond heel erg hard aan wordt gewerkt) als voor de organisatie van 2022.
 
Zo ruim een week voor de eerste wedstrijdvlucht zijn we gelukkig al een eind met de organisatie, maar de vogelgriep maakt dat we heel flexibel moeten zijn om in te spelen op de actualiteit. Gelukkig kunnen we steunen op enthousiaste verenigingen en afdelingsbestuurders. Wij zijn daar dankbaar voor. Ook grote complimenten voor de Compuclub, door de flexibiliteit die dit jaar nodig is, maken wij het voor de rekenaar niet altijd makkelijk. Deze organisatie laat zien dat zij veel aan kunnen en daardoor een betrouwbare partner voor onze duivensport
 
Klik op de button onder dit bericht voor de complete nieuwsbrief met daarin geactualiseerde informatie t.o.v. nieuwsbrief 1 en nieuwe informatie. Wij wensen iedereen veel succes en vooral veel plezier tijdens deze editie van de najaarsklassiekers.
Nieuwsbrief 2 | Giant Najaarsklassiekers
 
Antwoord op veelgestelde vragen
 

Actueel overzicht Vogelgriepuitbraken en maatregelen


Om te weten wat de status is van het aantal vogelgriepuitbraken en waar maatregelen van kracht zijn, of weer zijn opgeheven, kunt u het overzicht op de NPO-website raadplegen.Klik op onderstaande button voor het meest actuele overzicht.
Actueel overzicht vogelgriep
 
 
Neerlands Postduiven Orgaan
 

NPO BUREAU

Aangevraagde duplicaten tot en met 7 september 2022


Het kan gebeuren dat je een eigendomsbewijs kwijt bent. Of dat je een vreemde duif hebt die je wilt houden, maar het eigendomsbewijs niet van de vorige eigenaar hebt gekregen. In dat geval is het mogelijk om een kopie aan te vragen, ook wel duplicaat genoemd.

Op de website publiceren we de aangevraagde duplicaten van de vier voorgaande weken, waarbij de meest recente aanvragen bovenaan vermeld worden.
Overzicht aangevraagde duplicaten
 

AGENDA

Activiteiten in het land

Op de website en in Op (de) Hoogte publiceren we activiteiten en vergaderingen van verenigingen/afdelingen wanneer die worden aangeleverd via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Geplande activiteiten 

Data om niet te vergeten

 

2022

 • 26 november 2022 - NPO Ledenraad

2023

 • 11 maart 2023 - NPO Ledenraad
 • 25 november 2023 - NPO Ledenraad
   
 

 

Geen Op (de) Hoogte ontvangen. Wat nu?


Bent u geabonneerd op Op (de) Hoogte en ontvangt u deze ineens niet meer? Controleert u dan alstublieft eerst of ODH wellicht in de spam-box staat.

Vindt u ODH niet in de spambox (map ongewenste mail)? Stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en geef aan op welk mailadres u ODH normaal gesproken ontvangt en sinds wanneer dit niet meer het geval is. We controleren dan of alles juist in het systeem staat. 

Het gebeurt soms dat abonnees zich per ongeluk afmelden of dat er een technisch probleem ontstaat waardoor ODH niet meer verstuurd wordt. Na uw melding controleren we de instellingen en passen deze waar nodig aan, zodat u ODH weer wekelijks ontvangt. 

Terug naar inhoudsopgave

 

NPO BESTUUR
In the spotlight 


In ODH bieden we graag ruimte aan verenigingen en afdelingen om leuke verhalen, bijzondere initiatieven of spannende wedstrijdverslagen met de lezers van ODH te delen. Hierbij willen we iedereen de kans geven zijn/haar bericht onder de aandacht te brengen. 

Artikelen kunnen (voorzien van foto's die rechtenvrij gebruikt mogen worden) ingestuurd worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De redactie bekijkt per week welke artikelen geplaatst kunnen worden. We streven hierbij naar diversiteit om zoveel mogelijk verenigingen/afdelingen het podium te kunnen geven. 
 

Nieuwsbrief Peter Boskamp

lossingduiven
02 november 23
Wat de boer niet kent, dat eet hij niet Regelmatig krijg ik via het internet vragen om meer informatie over prebiotica en probiotica. Voornamelijk over wat dit eigenlijk behelst. Ik heb zo geleerd...

Columnist in Spotlight

30 oktober 23
Ik ga nog eens iets schrijven .Tijdje geleden . ...
08 juli 23
Ik ga proberen om nog eens iets te schrijven....
03 juni 23
Ik moet mij in de eerste plaats verontschuldigen bij de groep van...
19 april 23
23 maart 23
24 februari 23
Toen ik op Face Book  het bericht  plaatste dat ik van...
17 februari 23
01 februari 23
Als je door het hekken aan het kerkhof van...
13 januari 23
BEELDEN UIT MIJN KINDERJAREN DEEL III Deze foto is...

Colums in spotlight

Vrienden van Duivenvaria.nl

Promo185x75new Promo185x75new AddeJong185x75new Promo185x75new Promo185x75new Fondclubmiddenlimburg185x75new Promo185x75new Promo185x75new NPO185x75new Promo185x75new Promo185x75new MichelBeekman185x75new Promo185x75new AdSchaerlaeckens185x75new CombvanHeteren185x75new Embregtstheunis185x75new Promo185x75new Fondclubgrootrotterdam185x75new Promo185x75new Duivenmarktplaats185x75new Promo185x75new LeoLronk185x75new Hooymansduivensport185x75new Promo185x75new GerardDekker185x75 Promo185x75new Promo185x75new BannervanAdrichem185x75 Promo185x75new Promo185x75new ZLU185x75new Promo185x75new Ceeschroevers185x75new GJBeute185x75new FKramerCouwehand185x75new LouisvZuijlen185x75new

Meest gelezen berichten

Buienradar

Weer

meteobelgie1

 meteofrance1

vliegweer voor duiven1

Uitslagen

Compuclub250x80new

 

 

Afdelingen

Afdeling1 135x40Afdeling7 135x40
Afdeling2 135x40Afdeling8 135x40
Afdeling3 135x40Afdeling9 135x40
Afdeling4 135x40Afdeling10 135x40
Afdeling5 135x40Afdeling11 135x40
Afdeling6 135x40Afdeling12 135x40