Blijf OP UW kot 12/04/2020

(update en aanvulling van Facebook bericht van 05/04/2020)

Wielrennen, voetbal, Olympische spelen, tennis, muziekfestivals en zoveel meer, ingevolge de corona crisis werd (en wordt nog steeds) alles afgelast of uitgesteld naar een latere datum.

De duivensport blijft weer eens achter!!!

Waarom nemen de bonden geen standpunt in?

Terwijl men goed weet dat er voor JULI (waarschijnlijk nog later) geen spel zal zijn. Men laat de liefhebbers zelfs geloven dat het vroeger zou kunnen. Niets is minder waar.

Denk maar aan de voorbereidingen die nu al genomen worden: koppelen weduwnaars & nestduiven, verduisteren oude & jonge duiven en opleren. Terwijl het opleren verboden is, in België bij wet en in Nederland streng geadviseerd. Echter, ik heb het opleren vandaag al voor de tweede maal gezien (dd. 5/4/20).

Denk ook eens aan de mensen in de inkorflokalen: inkorvers, uittellers, regelaars en anderen dewelke het spel mogelijk moeten maken. Vergeet vooral ook niet dat wij duivenliefhebbers tot de grootste risicogroep behoren: ouderdom. En waarschijnlijk behoren wij bij de laatste groep voor de opheffing van de opgelegde veiligheidsregels.

En ook onze duivenlokalen behoren tot plaatsen van samenkomst gelegenheden.

In België sterven voor het ogenblik meer mensen in rusthuizen dan in de ziekenhuizen.

Ook wij duivenliefhebbers zijn in gevaar.

Duivenliefhebbers zijn mensen die BETER verdienen, dan enkel onzekerheid.

Inkorven met handschoenen en maskers aan, is dit wat men wil?

BRENG DUIDELIJKHEID!!!!

We kennen ondertussen al enkele oudere liefhebbers die de sport al vaarwel gezegd hebben.

Waar de hokken al leeg staan. Uit angst voor de gevolgen van het virus.

Ook inkorvers laten weten dat zij dit jaar geen duiven zullen aanpakken. “Begrijpelijk” want zij komen het kortst in contact met anderen, bij het afgeven van de duiven.

Velen, niet alleen gewone liefhebbers, ook toppers, vragen duidelijkheid zowel van de KBDB als de NPO. Zoals de voorbije week de KBDB hun wekelijkse mededeling geeft, dat is achter de feiten aanlopen. Deze week het bondsblad ontvangen: geen enkel woord over corona.

WAARDELOOS.

Misschien goed voor het ‘kleine kamertje’ bij gebrek aan ‘passend papier’…

Voor de lossers van nu, denk na…

Want U brengt de duivensport in gevaar.

Stas PJ https://www.facebook.com/Duiven-aanmelding-496981040791030/