Treurig

Voorbije week was op dinsdag de Belgian Master. De duiven hadden 6 trainingen en 4 asduif vluchten gehad dus je zou zeggen  goed getraind. Maar dit waren makkelijke vluchten. Voor dinsdag was de voorspelling hoge temperaturen met noordoostenwindje in Frankrijk. Dat was voor de jonge duiven te veel. Dinsdagavond waren er welgeteld twee terug in Nevele. De dagen erna kwamen er weinig bij. Vrijdagavond stond de teller op 44 van de 771 die in concours stonden. Gelukkig is er genoeg eten op het veld en er zullen de komende dagen / weken er nog wel veel terug keren. Toch hoop je dat het op de dag van lossing een leuk feestje kan zijn met 2500 aanwezige supporters en mooie aankomsten. Helaas dus niet  , tot nu toe een treurig verloop. Maar er zijn altijd winnaars en die wil ik van harte feliciteren. Wat ik begreep was de organisatie op de aankomstdag prima geregeld. Het weer is nu eenmaal niet te regelen. De datum staat vast en om het te verzetten is moeilijk maar zou  toch beter zijn dan dit. Zag de eerste twee duiven op de foto en deze stonden op 4 en 5 pennen. Dan denk ik , zijn ze  niet verduisterd. Je moet de duiven top aan de start laten verschijnen en daar is ook een goed verenkleed bij nodig. De inleg is € 250,00 per duif en dan mag je dat toch wel verwachten. Ook treurig deze week was het heren voetbal elftal. De tuinkabouter had de oude garde uit de kast gehaald en deze hebben het er heel slecht van afgebracht. Verdiend verloren. Nee , dan kijk ik liever naar het Nederlands dames elftal die kunnen heel wat beter voetballen. Waarom geen Kluivert , v d Beek , Frankie de Jong ik noem er maar een paar in het elftal. Of is het dat vriendjes mee mogen doen die vroeger goed konden voetballen en het nu niet meer kunnen. Dat hebben we met duiven ook zo wat enkele jaren geleden een goede was en deze goede kan nu niet meer op tegen jongere vogels. Blijf je met die oude doorgaan dan loop je achter de feiten aan wat nu met heren voetbal ook aan het gebeuren is. Had de tuinkabouter maar duiven gehad dan had hij wel beter geweten.

De verluchting bij de oude is veranderd.

Op eigen hok

Vrijdagavond zijn weer 40 jongen meegegaan naar Niergnies 228 km. Ze zijn om 9.05 uur los gelaten. Om 10.40 uur was het hier 17 graden , kraak helder met een zwakke noordwestelijke wind (2). In Zellik bij Brussel op dat moment NO 2. Dus alle ingrediënten voor een mooie vlucht. Om 12.09 vlogen er twee rond die om 12.11 naar binnen gingen. Ze kwamen best goed maar vele bleven even vliegen. In bijna 9 minuten zaten er 12 van de 40 binnen. Hiervan één van de 9 latere. Deze kwamen nadat ze de twee eerdere vluchten goed kwamen nu minder goed. Mogelijk is dit hun laatste vlucht van dit jaar. In de club 13 in de uitslag en in B2 en B 18 stuks. Wel tevreden zoals ze zijn gekomen. Alle zijn ze terug.  Van Melun ontbraken er om 19 uur in de club met klok afslaan  nog een aantal. Vooral de jongen die het voorheen goed deden. Ze hebben tot nu toe alleen te korte vluchtjes gehad met overwegend wind mee. Nu een licht kopwindje en iets verder , voor mij 394 km , zelf niet mee gedaan. Gelukkig was de temperatuur niet zo hoog als dinsdag met de Begian Masters anders was het hier misschien ook wel zo gelopen. Zaterdag 9 september de laatste vlucht uit Morlincourt. Maar kijken hoe de weersverwachting is , met goede vooruitzichten gaan de oudere jongen licht wel nog een keertje mee. Zo niet dan zijn ze klaar voor dit jaar. We zullen het eind deze week wel zien. Goede gezondheid en hou je haaks.

mail  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.                                                  http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/