ad de jong 15 22

Geen feestavond dit jaar !!

Corona

Nog steeds veel gevallen van corona. Veel ziekenhuis opnames en veel op intensieve care. Al gaan de cijfers nog wat naar beneden het is nog niet achter de rug. Kijk ook maar eens naar België en zeker in Frankrijk en Italië waar het weer heel hevig is. We moeten ons nog niet rijk rekenen omdat het nu misschien iets minder lijkt te worden. Toch moeten we ons aan de regels houden. Diegene die nu corona hebben veel sterkte en hopelijk bent U snel weer de oude. Geen vergaderingen dit jaar en ook wel licht geen feestavonden. Maar goed daar komen we ook wel weer overheen. Er kwam goed nieuws van Pfizer dat ze een enting tegen de corona zouden hebben dat 90 % resultaat geeft. Het zou mogelijk over enkele weken goed gekeurd worden. Maar ja , dan is het er natuurlijk nog niet om heel de wereld bevolking te enten. Over enten gesproken op 1 december , later dan normaal , krijg ik de griepprik. Eerst wilde ik het niet laten doen. Ik had wel enkele keren de griep. Ik ben bij de risicogroep dus enkele jaren geleden toch maar laten enten. Nu in de winter wel eens enkele dagen een beetje rillerig maar geen echte griep meer. Heb geen last van de enting en bij mij helpt het in ieder geval wel. Hopelijk dat de corona enting als die er eenmaal is ook helpt. Dan kunnen we weer “ normaal ” gaan leven.

Bonnenverkoop

De bonnenverkoop van onze vereniging is gisteren afgelopen en het is een groot succes geworden. Namens bestuur en leden alle schenkers en kopers heel hartelijk bedankt. En natuurlijk de kopers veel succes gewenst met hun nieuwe aanwinst.

Op eigen hok

Er is op dit moment niet zoveel te beleven op het duivenhok. De rui gaat goed als ik kijk wat voor veren en veertjes er onder de lopende band liggen. Ze worden natuurlijk ook nu goed verzorgd met geregeld Allerlei en af en toe een pinda. Had nog genoeg VTB 9 en VTB 23 van Ronny van Tilburg liggen. Deze twee meng ik en daar gaat Start bij van Matador. Zo krijgen ze van iedere VTB mengeling 37,5 % en 25 % Start van Matador om het wat lichter te maken. Heb al enkele jaren geen rui mengeling gegeven. Wat er nog ligt wordt dus gemengd. Dit moet ook op gemaakt worden. Dinsdag is het weer baddag geweest in het rennetje. De voorbije week zijn ze alleen op zaterdag los geweest. Toen lekker weer om even de vleugels te strekken. In de middag heb ik ze weer een bad gegeven. Ze zitten er al in voordat er water in zit , een goed teken. Vanwege het vrij zachte weer hebben enkele duivinnen gelegen. Deze eieren worden direct weg genomen. Goede gezondheid en hou je haaks.

mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

http://www.addejongheukelum.blogspot.nl/