1e overnachtfondvlucht winst voor An van de Peppel uit Wormer

Als openingsvlucht van het overnachtfondseizoen stond St. Vincent voor Noord Holland op het programma.

Vrijdag om 14.30.00 uur gingen de duiven in deze voor Nederlanders overbekende losplaats van start om de gemiddeld 1078/1079 kilometer afstand te overbruggen.

Het weer in Frankrijk was goed, maar het weer in België en Nederland liet te wensen over. Weer voor de beste en sterkt uitgeruste duiven dus.

De 1e prijs valt op het in Fondland overbekende adres van Ben van de Peppel in Wormer en dat is dan de naam waarop wordt gevlogen. Helaas is Good old Ben ons afgelopen seizoen ontvallen, maar heeft zijn vrouw An, gesteund door haar hele verdere gezin als ode aan hem de duivensport met de door hem welbekende opgebouwde stam doorgezet. En met succes.

Om 14.50.10 uur meld zich de 4e getekende de NL.5-127 zich als eerste, een routinier die het klappen van de zweep kent en die de afstand van 1079 kilometer af heeft gelegd met een snelheid net onder de 60 kilometer per uur om precies te zijn met 999.959 meter per minuut. An had 9 van haar duiven toevertrouwd aan de manden waarvan ze er maar liefst 6 in de prijzen draait, 67 % een hele knappe score op deze lang niet makkelijke vlucht. Dat deze duiven niet voor een kleintje vervaard zijn blijkt uit de aankomsten van de volgende duiven want naast de 1e prijs zijn ook de plaatsen 3 en 4 voor haar.

An, van harte gefeliciteerd met deze mooi en verdiende overwinning.

In Wormerveer bij René Koeman-Kok zit de gang er ook al goed in want met een 2e, 6e en 7e plaats heeft hij ook een groot aandeel in de top 10. Hij begint ook met zijn 4e getekende en draait 5 van de 8 gezette duiven in de uitslag een kleine 63%

In Zaandam tekenen Rob Swart en Cees Gruys met hun 5e getekende voor de 5e plaats, ze zullen met 1 van de 8 duiven in de uitslag nog niet tevreden zijn, maar hen kennende veranderd dat in de loop van het seizoen nog wel.

Theo Renting uit Westzaan de grote kampioen overnacht van vorig jaar had er ook 8 mee. Hij begint met zijn 2e getekende en draait met 4 van de 8 een prijspercentage van 50 %

Hekkensluiter in de top 10, op de 10e plaats is P.V. Zaanstreek-Noord penningmeester Cees Kramer uit Assendelft. Met slechts 2 duifjes mee begint hij met zijn 2e getekende en met die ene draait hij dan toch maar mooi een prijspercentage van 50%.

De kop is er af op de overnacht. De start was om 14.50 uur en het concours sluit om 18.59 uur. Concours staat dus ruim 4 uur open maar daar zal het weer op het laatste stuk België Nederland zeker debet aan zijn.