Artikelen


Ook op de derde vitesse vlucht vanuit Arras kwam de wind wederom uit de oostkant. Onze duiven moesten een gemiddelde afstand afleggen van zo'n 237 kilometer. Het weer was de hele week al super en ook voor zaterdag waren de weersvoorspellingen uitstekend. Toch moesten we lang wachten tot dat er gelost kon worden. Hier scheen volop de zon op zaterdag ochtend maar op de vlieglijn en op de losplaats was dikke mist op zaterdagochtend vroeg. Een foto hiervan stond ook op internet. Dus eerder kon er gewoon niet gelost worden en moesten we wachten tot 11:45 uur want toen kregen onze duiven de vrijheid om al weer voor de derde vitesse vlucht richting zuid Holland te vliegen.

De wind draaide van noordoost naar oost dus de kans was groot dat de mannen uit Noordwijk weer een eerste prijs in het samenspel leiden en omstreken zouden vliegen. Het liep toch anders want de snelste duiven zaten nu meer op de middenlijn. Zelfs twee duiven in de top vijf van liefhebbers die in de stad of is het een dorp van onze koning wonen. Ja, na Noordwijk staat nu ook wassenaar op de kaart. Dit keer geen hoge snelheden maar een ouderwetse snelheid van rond de 75 km Per uur.

De mannen in Rijnsburg dachten dat ze de buit al binnen hadden maar werden met een paar centimeter verslagen door de Gebr. L ‘Ami uit Wassenaar. Ze pakken daarmee de eerste plaats in het samenspel leiden en omsteken tegen 4078 duiven. Super vorm moeten de duiven hebben gehad want ze draaien er drie bij de eerste twintig in de uitslag. Hun weekend kan niet meer stuk want een eerste plaats in de eerste divisie en natuurlijk een eerste prijs van het samenspel Leiden en omstreken. Maar we zijn er nog niet want tevens hadden ze ook de snelste van de lossing afdeling 5 rayon rood tegen 14305 duiven. De winnende duif is de 16-1559872 een duivinnetje die het super na de zin heeft bij de Gebroeders.

Mannen van harte gefeliciteerd met deze super overwinning en ga zo door.