We zijn weer een weekje verder en in wezen een weekje waarin weinig gebeurd is, duiven worden gewoon verzorgd schrappen voeren en water en dan hebben we het ook gehad. Koppelen van de zes kweekkoppels is op éen koppel na goed gegaan. Dezelfde doffer die vorig jaar de duivin ,,Sharon,, helemaal in elkaar pikte flikte het nu met een oog van ,, Bony,, en Bony is al enkele jaren alleen om te kweken en weduwduivin gebruikt omdat ,,vliegen,, ook bij huis niet haar beste eigenschap is.

Zaterdag kwam mijn mattie nog even langs en hebben we weer eens gezellig bijgepraat, ook over de eventuele verbouwing die ik wilde doen. Over sommige dingen waren we het snel eens en over andere dingen niet , ook over de duiven in het grote hok was hij als één van of misschien wel de allerbeste duivenlezer van ons duivenlandje niet tevreden.

Resultaat is dat alle ramen en rennen van de hokken vanaf nu dag en nacht openstaan en dat ik in het grote hok twee lichtplaten in het dak ga brengen en verder voorlopig de boel aan zal kijken hoe dit gaat verlopen. En zo merk je dan weer dat je gewoon zelf hokblind wordt  en twee altijd meer zien dan één.

Komend weekeinde een paar viertallen zetten in de club en hopen dat de kooitjes allemaal vol komen want aan lege kooitjes op een tentoonstelling heb ,,ik ,,altijd een hekel, geeft een onaf aanzicht.

Een korte rondom deze week want ik heb het koud en ga lekker mijn bedje in , trusten.

Tot de volgende rondom.

Kees Commijs Postduivencoach.

KeesCommijs