Mooie middag gehad met de overnachters uit de Waadhoek. Twee jaar geleden al eens gedaan in een kleiner comité, deze keer met iets meer genodigden.

Ingrediënten die nodig waren: goede zin, wat duiven waar wat over te vertellen is, bakkie koffie, wat lekkers erbij, een drankje met wat te knabbelen.

Wat er dan gebeurd is voor de hand liggend, maar precies waar het omdraait. Om de beurt worden de duiven besproken door de eigenaar en gaan dan door de handen van de deelnemers die hun aanmerkingen ook nog eens laten horen.

Ouwehoeren over duiven is elke melker wel toevertrouwd, de rest gaat vanzelf. Mooi om te zien dat kritiek opbouwend is, er al veel blijkt te worden samen gewerkt, dat vragen van de beginners worden beantwoord door de oude rotten in de groep, vooral veel wordt gelachen.

Mooie verhalen over de 1e nat S4 Cahors van Michiel Vlaskamp, een overwinning die niet werd verwacht, Klaas Buwalda met zijn Johan, 1e nat S3 en 4 van Orange, zijn Femke Maria met haar twee keer teletekst of Dirk, zijn eerste teletekst duif in zijn overnacht carrière en inmiddels stamvader van fondhok Nijbuurt. Hans de Ruig die zijn twee NPO overwinnaars Jumbo en de Nachtvlieger laat zien, Wim de Jong met een paar fenomenale prestatie duiven, Bram Wassenaar met duiven die al veel toppers op de wereld hebben gezet, kortom teveel om op te noemen.

Beste duiven? Die bonte van Bram, de 040 van Wim, de roodbonte van Michiel, Femke Maria van Klaas, hoewel dat bontje ook niet verkeerd was. Wat dacht je van de nachtvlieger van Hans? Hoe is het mogelijk dat er door zo'n klein clubje mensen zo'n arsenaal aan toppers bijeen kan worden gebracht op een wat winterse middag in December? En dan te bedenken dat er nog een paar verhinderd waren. Kortom, het bulkt van de marathon kwaliteit in de Waadhoek!

Heren bedankt voor een prachtige middag, volgend jaar maar weer?