Vandaag

half bewolkt
21°
Weerbericht
12° / 21° - 2 / 4 N

KANS OP EEN (ONWEERS)BUI

Op deze eerste pinksterdag begint de dag grijs, maar het is wel droog. In de loop van de ochtend en vanmiddag is er geregeld zon en vormen zich landinwaarts stapelwolken. De meeste zon zien we vanmiddag aan zee! Landinwaarts bestaat er vanmiddag op enkele plaatsen kans op een stevige regen- of onweersbui. De temperatuur varieert van 18 graden aan zee tot 21 graden landinwaarts. De wind waait zwak tot matig en komt uit het noorden.

Vanavond bestaat er in het oosten van de regio aanvankelijk nog kans op een (onweers)bui. Vannacht is het rustig en droog en daalt de temperatuur naar een graad of 12. De wind waait daarbij nog steeds uit het noorden en is zwak tot aan zee matig.

Tweede Pinksterdag komt er in het huidige weerbeeld eigenlijk geen enkele verandering. De dag begint met veel bewolking, daarna krijgen we een mix van zon en stapelwolken en landinwaarts moet men in de middag plaatselijk rekening houden met een enkele stevige regen-, of onweersbui. In de middag wordt het 17 graden vlak aan zee en 20 graden landinwaarts. Er staat een zwakke tot matige wind uit noordelijke richting.

VOORUITZICHTEN

Op dinsdag zijn er perioden met zon, blijft het tot de avond droog en wordt het warm met een middagtemperatuur van 24 graden. In de nacht naar woensdag en woensdagochtend krijgen we te maken met een lagedrukgebied. De juiste koers van het lagedrukgebied is bepalend of we veel regen zullen krijgen. Woensdagmiddag wordt het 19 graden. Vanaf woensdag blijft het wisselvallig met geregeld zon, maar ook dagelijks kans op een regenbui. Eerst wordt het 19 graden, en vanaf vrijdag wordt het weer iets warmer. 

GEMIDDELDE ROTTERDAM AIRPORT:

Tussen 21 en 31 mei bedraagt de gemiddelde maximumtemperatuur 19,0 graden en de minimumtemperatuur 9,3 graden. Er valt gemiddeld 21,2 mm neerslag.

Ed Aldus | Zondag 19 mei 

Komende dagen

  • Neerslag
  • Wind
  • Zo
    half bewolkt
    21° 12°
    70%
    2  /  4  N
  • Ma
    half bewolkt
    20° 12°
    70%
    2  /  4  N
  • Di
    half bewolkt
    23° 11°
    50%
    2  /  4  O
  • Wo
    motregen
    19° 16°
    90%
    3  /  4  Z
  • Do
    half bewolkt
    19° 13°
    60%
    3  /  4  ZW
  • Vr
    half bewolkt
    20° 12°
    60%
    2  /  3  ZW
Weerpraatje