Weer

zwaar onweer
21°
Vandaag
11° / 21° - 2 / 3 NW
Warm pinksterweer met vandaag (onweers)buien en lokaal veel regen, morgen zo goed als droog

Vooral in delen van de Midden- en Zuid-Limburg valt vanochtend regen.
Vanmiddag en vanavond ontstaan boven Limburg regen- en onweersbuien die lokaal veel regen geven, doordat ze maar langzaam overtrekken, met kans op wateroverlast. Tijdens droge en zonnige perioden wordt het vanmiddag op deze pinksterzondag maximaal 21 graden. De wind is zwak uit NW.

Morgen

De nacht verloopt droog en er is een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Bij een zwakke wind uit W tot NW zijn, ook in de vroege ochtend, mistbanken te verwachten of mist op uitgebreide schaal; lokaal dichte mist. Het koelt af tot 9 à 10 graden.
Na het oplossen van het ochtendgrijs zijn er opklaringen en veel stapelwolken. Het blijft vrijwel overal in de provincie droog en tijdens zonnige perioden wordt het op deze tweede pinksterdag maximaal 22 graden. Het waait slechts zwak uit een richting tussen NW en N.

Verdere vooruitzichten 

Dinsdag lopen de temperaturen tijdens zonnige perioden op tot 24 graden bij een matig briesje uit een richting tussen NO en O. In de namiddag en avond zijn regen- en onweersbuien te verwachten.
Woensdag is er veel bewolking en er zijn perioden met regen bij een matige tot vrij krachtige zuidwestelijke wind. Er trekt dan een lagedrukgebied ongebruikelijk vanuit het oosten over de Benelux met vrij veel regen. Later op de dag wordt het droger. Het wordt maximaal 19 à 20 graden.
Vanaf donderdag neemt de wind geleidelijk in kracht af. Het is wisselend bewolkt met nog enkele buien, en het is meestal droog met zonnige perioden waarbij het geleidelijk iets warmer dan woensdag wordt. 
In het laatste meiweekeinde lopen de maxima waarschijnlijk op richting de zomerse waarde van 25 graden waarbij het droog en zonniger wordt.

Weersverwachting

  • Neerslag
  • Wind
  • Zon
  • Zo
    zwaar onweer
    21° 11°
    80%
    2  /  3  NW
    5 u
  • Ma
    half bewolkt
    22°
    30%
    2  /  2  N
    8 u
  • Di
    zwaar onweer
    24°
    80%
    2  /  3  ONO
    6 u
  • Wo
    motregen
    19° 14°
    90%
    4  /  5  WZW
    1 u
  • Do
    koude motregen
    21° 12°
    50%
    3  /  4  WZW
    5 u

Het weerbericht wordt verzorgd door Meteo Limburg.